Πώς σχολίασαν Αξιωματικοί των ΕΔ, τη δήλωση, για τους Τούρκους “παρατηρητές” στα ελληνικά νησιά|ΑΠΟΨΗ*

Η δήλωση- επιβεβαίωση από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τοποθέτηση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, Τούρκων “παρατηρητών” για να συντονίζουν την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών στην Τουρκία, προκάλεσε εκτος απο τις πολιτικές αντιδράσεις σχόλια και κριτική αποφοίτων Στρατιωτικών Σχολών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών του ΕΣ.

image

“Να σοβαρευτούμε τώρα.
Όσοι από εμας αποφοιτήσαμε απο Στρατιωτική Σχολή, ανεξαρτήτως Όπλου, διανύσαμε όλη την σταδιοδρομία μας προετοιμαζόμενοι να αντιμετωπίσουμε μία και συγκεκριμένη απειλή, την Τουρκική.
Με δηλώσεις του, ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Τόσκας, Υποστρατηγος εα του Ελληνικού Στρατού, εξηγεί ότι Τούρκοι υπάλληλοι θα βρισκονται στα νησιά για να συντονιζουν την επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία.
Δηλαδή οι ενέργειες του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ θα υπόκεινται στην εγκριση Τουρκων υπαλλήλων επί Ελληνικού εδάφους.
Νίκο, πες μας πως το δέχεσαι αυτό ? Μετά τις φωτό σου πάνω στα άρματα, πως το αντέχεις ? η όλα για την Υπουργική καρέκλα ????”
– Ναυαρχος, μέλος των Ε.Δ. με συμμετοχές στο ΝΑΤΟ.
******

Θα έκανε ” κοπάνα ” φαίνεται από βασικό κορμό μαθημάτων κατά την φοίτησή του στην Σχολή Ευελπίδων. Ντροπή του ! Μου θυμίζει αν ανατρέξω στην Πολιτική Ιστορία της Χώρας , τους λίγους , του ελάχιστους Μονίμους Αξιωματικούς , οι οποίοι , εντάχθηκαν στις τάξεις του ΕΑΜ και αργότερα του ΔΣΕ. Τι να πεί κανείς ???


Πολυ σωστα τα λεει. αυτα προβλεπονται στην συμφωνια αμοιβαία παρουσία τουρκων στην ελλαδα και ελληνων στην τουρκια.αφηστε λοιπον τα “πατριωτικα “σπεκουλαρισματα σε τετοια θεματα.(..) Το εθνικο συμφερον σιγουρα δεν ειναι οι παλαβωμαρες και οι κορώνες καποιον που δεν αφησαν τον εαυτο τους να καταλαβει που βρισκονται”.

Στη συγκεκριμένη παράθεση σχολίων, έρχεται η ακόλουθη απάντηση :

“Κύριε ***, ας αρχίσουμε πάλι το φροντιστήριο μήπως και το εμπεδώσετε. Δυστυχώς ναι αυτό προβλέπεται, το θέμα είναι πως το αντέχεις όταν ποζάρεις μέσα στα αρματα, ως ακραιφνης Τουρκοφάγος, να έχεις το Τουρκο πρακτορα της MIT (πιστεύω να μην αμφιβάλλεται ποιοι θα είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι) στα νησιά να σου λέει ποιος θα μείνει και ποιος θα επιστρέψει. Και όπως γνωρίζετε δεν συνηθίζω σπεκουλαρισματα τέτοιου τύπου. Και για να το κλείσουμε είναι βεβαιο ότι και εσεις το καταλαβαίνετε πόσο τεράστιο λάθος ειναι αυτό το θέμα με Τουρκους στα νησιά κλπ. Απλά η κομματική σας προσήλωση δεν σας επιτρεπει να το παραδεχθείτε. Δεν πειράζει σας καταλαβαίνω αλλά μην προκαλείτε τους γυρω σας δεν πρέπει(..) ειλικρινά εξαιρετική ανάρτηση, η καλύτερη που εχετε κάνει εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον. Μόλις φωτογραφίσατε την Πρώτη Φορά Αριστερα Κυβέρνηση (και την Δευτερη φυσικά !!!!!
******

Την παρουσία τουρκων σε ελληνικό έδαφος ( με ότι αυτό συνεπάγεται ή μπορεί να συνεπάγεται) την παραδέχτηκε ο Τόσκας…το “αμοιβαία” όμως πού το είδατε ; Υπάρχει κάποια πηγή ; η είδηση σε όσα μέσα την αναπαρήγαγαν δεν γίνεται καμία αναφορά για έλληνες στην Τουρκία … Παρακαλώ αναρτήστε κάτι αν το έχετε θα μας διαφωτήσετε …. [ Όπως βλέπετε δεν αναφέρω καν ότι η “συμφωνία ήρθε στο φώς 5 ημέρες μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στην Σμύρνη…και δεν μπαίνω καθόλου στην λογική να ζητήσω την γνώμη σας για τό πώς αξιολογείτε την συμφωνία απο ελληνα πρωθυπουργό , παρουσίας Τούρκων σε ευαίσθητους εθνικά χώρους..διότι θα με κατηγορήσετε για “σπεκουλαδόρο”].
******

Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος.
Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
μτφρ: Είναι σκληρό να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος


Προτιμότερο θα ήταν να καλέσουν παρατηρητές του ΟΗΕ, απλώς για την διασφάλιση της τήρησης της συμφωνίας, παρά αυτό…


Τούρκοι Ζαπτιέδες στα νησιά, μετά από 103 χρόνια …
Τι άλλο θα δούμε;


*τα σχόλια αποφοίτων Στρατιωτικών Σχολών- εν ενεργεία και εα – Αξιωματικών του ΕΣ