Περιπολικό Ασφαλείας σε ρόλο ταξί

Διαβιούντες στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημερεύει με ΕΚΑΒ. Εξετάστηκαν και για να επιστρέψουν στον χώρο του στρατοπέδου, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου .. κάλεσαν το 100 …
“Με τα περιπολικά να μεταφέρουν ασθενείς, θέτεις σε κίνδυνο όλους τους χρήστες του εν λόγω οχήματος, αστυνομικούς και μη..” σχολιάζει το μέλος της Ενωμένης Θεσσαλονίκης.

image
Φωτογραφία από εκδήλωση του Ραδιοταξί Μακεδονία σε συνεργασία με την Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Με περιπολικό της ασφάλειας γίνεται η επιστροφή “φιλοξενούμενων” προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου αφού μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημερεύει με ΕΚΑΒ. Τονίζω το φιλοξενούμενοι, καθώς εφόσον δεν είναι κρατούμενοι δεν είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας η μεταφορά αυτών.
Ειδικότερα καθώς κάποιοι φιλοξενούμενοι στο στρατόπεδο δεν ένοιωθαν καλά, κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει σε Νοσοκομείο. Εκεί εξετάστηκαν και αφού τους παρείχαν φαρμακευτική αγωγή έπρεπε κάπως να επιστρέψουν στον χώρο φιλοξενίας. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου μην ξέροντας τι να κάνουν κάλεσαν το 100 και πάλι ο κλήρος πέφτει στον γενναίο. Πάλι η Αστυνομία καλείται να ασχοληθεί με πάρεργα και να βάλει σε δεύτερη-τρίτη-τέταρτη μοίρα το κυρίως έργο της, την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, είναι ένα πάρεργο ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία τόσο των αστυνομικών που πραγματοποιούν την μεταφορά αλλά και για όσους πολίτες επιβιβαστούν αργότερα σε αυτό το όχημα. Πόροι για βιολογικούς καθαρισμούς δεν υπάρχουν. Διατάζοντας λοιπόν περιπολικά να μεταφέρουν ασθενείς θέτεις σε κίνδυνο όλους τους χρήστες του εν λόγω οχήματος, αστυνομικούς και μη.
Στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται περίπου 2000 άτομα. Αν χρησιμοποιούμε τα λιγοστά περιπολικά της πόλης μας για τέτοιους σκοπούς, πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης;

ΚΟΚΟΝΑΣ Αριστείδης,
αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ στην Ε.Α.Υ.Θ.
μέλος της Ενωμένης Θεσσαλονίκης


*ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ enomenithessaloniki.gr