Πώς λειτουργούσε η παράνομη “βιομηχανία” παρασκευής και διάθεσης αναβολικών- Ο ρόλος του Αστυνόμου της ΕΛΑΣ

Μαθηματικό και Μηχανολόγος- Μηχανικός του Πολυτεχνείου, είχαν δημιουργήσει τη δική τους “εταιρεία” παρασκευής ανσβολικών σκευασμάτων, ενώ με τη “συνδρομή” Αστυνόμου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής  διέθεταν τα επικίνδυνα σκευάσματα. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προβεί σε 11 συλλήψεις.

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε ευθεία Αστυνομική επιχείρηση, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση παρασκευής και διάθεσης αναβολικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, αρχηγικά μέλη προσδιορίζονται 29άχρονος Μαθηματικό και 31λαχρονος Μηχανολόγος-Μηχανικός του Πολυτεχνείου, οι οποίοι και συνελήφθησαν καθώς και 31άχρονος Αστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής. Ο Αστυνόμος, συμμαθητής του Μιχανολογου Μηχανικού, “πελάτης” και ο ίδιος, αναφέρουν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, φέρεται -μεταξύ αλλων -να τον είχε πληροφορήσει, για τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος της Αστυνομικής Υπηρεσίας που παρακολουθούσε την δράσης τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Αστυνόμος παραπέμπεται για συνδρομή, υπόθαλψη και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τη διερεύνηση της εμπλοκής του Αστυνόμου έχει αναλάβει το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ καθως εξετάζονται ενδείξεις εμπλοκής και άλλων Αστυνομικών.

Σε εξοχικό στη Βάρη που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο έχουν κατασχέσει χιλιάδες σκευάσματα.

Για την υποθεση έχουν πραγματοποιηθεί 11 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 3-4 άτομα (μεσάζοντες) στους πελάτες και οι υπόλοιποι διακινητές των αναβολικών σκευασμάτων. Αναζητήσεις πραγματοποιούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής για το «χημικό» της “βιομηχανίας των αναβολικών” στην προμήθεια των πρώτων υλών για την παρασκευή των απαγορευμένων σκευασμάτων.

Όπως διακριβώθηκε, σε εξοχικό στην περιοχή της Βάρης- λειτουργούσε η “βιομηχανία των αναβολικών”, στους χώρους του, είχαν μετατρέψει  σε εργαστήριο παρασκευής των αναβολικών- όπου κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες των παράνομων σκευάσματα. Σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση κόστους, η αξιας τους υπολογίζεται -περίπου- σε #€100.000, ενώ ο ετήσιος τζίρος της “βιομηχανίας των αναβολικών”, υπολογίζεται σε -τουλάχιστον – #€2.000.000.

Παρασκευαστήριο αναβολικών, εντοπίστηκε στον Αγ. Δημήτριο, ενω αποθήκη-καβάντζα εντοπίσθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά από το 2010. Οι “πελατες” αθλητές σωματικής διάπλασης και αθλούμενοι σε γυμναστήρια, ειχαν “προφορικά ενημέρωση” για τη διάθεση των σκευασμάτων -χάπια και αμπούλες- τα οποία έχουν αποσταλεί στον ΕΟΦ για να διακριβωθεί η επικινδυνότητα τους, ενώ στο πελατολόγιο τους. Κατά την προανακριτική έρευνα, έχουν εντοπιστεί στο “πελατολόγιό” τους, γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού- Ουγγαρία, Ολλανδία και Αγγλία- μέσω την παράδοση να γίνεται μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Αφορμή για την αποκάλυψη της δράσης για τη “βιομηχανία αναβολικών” ένα “ατύχημα” σε αποστολή παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όταν ένα από τα δέματα.. “άνοιξε”, και αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενο και η ταυτότητα των αποστολέων της συσκευασίας. Τα αρχηγικά μέλη της “βιομηχανίας των αναβολικών” για να αποφύγουν φορολογικούς ελέγχος, είχαν δημιουργήσει εταιρεία offshore τα οικονομικά στοιχεία τους ερευνόνται λεπτομερώς, ενώ έχουν ζητηθεί και άρσεις τραπεζικού απορρήτου για να προκύψουν οι ροές των εσόδων.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα παραχωρήσει  (09/12-13.00) ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, Υ/Γ Μανώλης Πλουμής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.