Εγκληματική Οργάνωση παρασκευής και διακίνησης αναβολικών

Οργανωμένη διάθεση και παρασκευή αναβολικών σκευασμάτων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Ευρεία επιχείρηση με κατ’ οίκον έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην εξαρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διάθεσης αναβολικών σκευασμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία της Ασφάλειας Αττικής.

Μέχρι ώρας, οι Αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει 11 συλλήψεις, ενώ σε εξοχικό τους χώρους του οποίου είχαν μετατραπεί σε εργαστήριο κατασχέθηκαν χιλιάδες αναβολικά σκευάσματα κόστους περίπου #€100.000, ενώ ο ετήσιος τζίρος τους υπολογίζεται σε τουλάχιστον #€2.000.000.

Στην υπόθεση από την προανακριτική έρευνα προκύπτει εμπλοκή Υ/Α Β’, της ΕΛΑΣ υπηρετών στην Ασφάλεια Αττικής. Για την εμπλοκή του, ο φάκελός του νεαρού Αξιωματικου της ΕΛΑΣ, έχει διαβιβαστεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων ενω ευρήματα τα οποια στοιχειοθετουν το κατηγορητήριο κατασχέθηκαν στην οικία και στο γραφείο του. Ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων Αστυνομικών στη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά την Αστυνομική έρευνα εξετάζεται -σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr- να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή ατόμων που πρωταγωνιστούν στον εγχώριο και το διεθνή αθλητισμό -καθως εχουν προκύψει καταχωρίσεις στα κατασχεμένα  αρχεια, χωρίς να αποδίδονται σε φυσικά προσωπα- στην προμήθεια και διάθεση των παράνομων απαγορευμένων αναβολικών ουσιών που διακινούσε η εγκληματική οργάνωση.

 Σε επίσημες ανακοινώσεις  (09/12-13.00) θα προβεί ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Μανώλης Πλουμής και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ.