Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια έξω από το Εφετείο- Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να τρυπήσουν τα ντεπόζιτα στις κλούβες

Άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση σε περιορισμό των επεισοδίων από την ΕΛΑΣ που προκάλεσαν κουκουλοφόροι ταραξίες

Η περιοχή στον ευρύτερο τομέα του Εφετείου Αθηνών ήταν “φρούριο” με Αστυνομική παρουσία και έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας, ενόψει της δικαστικής ετυμηγορίας από την Έδρα στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας .

Από νωρίς ωστόσο παρατηρήθηκε μετακίνηση κόσμου προς το Εφετείο Αθηνών με τις αστυνομικές εκτιμήσεις να προσδιορίζει τους συγκεντρωμένους σε περίπου 20.000άτομα- και οργανωμένων μπλοκ και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου με περίπου 600άτομα να έχουν τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReprt.gr τα επεισόδια εκδηλώθηκαν σχεδόν 10λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Έδρας (07/10-11.55) όταν διαπιστώθηκε ότι οργανωμένη ομάδα περίπου 100- 150άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες  επιχείρησε να προκαλέσει διάτρηση (να τρυπήσουν) τα ντεπόζιτα των αστυνομικών οχημάτων (κλούβες) οι οποίες είχαν τεθεί σε φραγμό στη συμβολή της Κ.Λουκάρεως  με τη Λ.Αλεξάνδρας προκειμένου να αποτρέψουν την οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στη Δικαστική αίθουσα του Εφετείου και να προκαλέσουν εμπρησμούς .

Φθορές σε 10 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ

Με την εικόνα με μεταδίδεται απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων με την παρουσία Εισαγγελέα, δόθηκε εντολή στις Αστυνομικές δυνάμεις της ΔΑΕΑ – ΥΑΤ και ΥΜΕΤ -, σε απώθηση όσων προκάλεσαν τα επεισόδια και οι Αστυνομικοί, δέχθηκαν επιθέσει με μολώτοφ- περισσότερες από 150 αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές. Αστυνομικές πηγές του NantiaReprt.gr σημειώνουν ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις, με περιορισμένη χρήση χημικών και τη συνδρομή του “Αίαντα” με ρίψεις νερού , επιχειρήθηκε απώθηση και κατευνασμός της έντασης, ενώ οι ταραξίες κινήθηκαν στο ανερχόμενο της Λ. Αλεξάνδρας προς ΓΑΔΑ και τη Λ. Κηφισιάς συνεχίζοντας να προκαλούν επεισόδια, επιθέσεις βανδαλισμούς, να προκαλούν εμπρησμούς σε κάδους και να απορρίπτουν αντικείμενα .

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, τα άτομα του χώρου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, προκάλεσαν φθορές σε 10 κλούβες της ΕΛ.ΑΣ με ρίψεις αντικειμένων και εμπρόθετη δολιοφθορά. Από τις Αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει τρεις προσαγωγές, ατόμων η συμμετοχή των οποίων εξετάζεται στα επεισόδια .