Εφετείο: “Εγέρθητε” – Όλοι όρθιοι για την ανακήρυξη της δικαστικής ετυμηγορίας (συνεχής ενημέρωση)

Η απόφαση της δικαστικής ετυμηγορίας από την Έδρα στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων

(07/10-11.27) Η Πρόεδρος και η σύνθεση Έδρας του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, εισήλθαν στη δικαστική αίθουσα για την ανακοίνωση της απόφασης από το Α’ Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη η οποία διεξάγεται από τον Απρίλιο του 2015 , στην υπόθεση για το θανάσιμο τραυματισμό του 34άχρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με καθ’ ομολογίαν δράστη το Γιώργο Ρουπακιά.

“Όταν θα ακούτε τα ονόματά σας θα το λέτε”, ανέφερε η πρόεδρος της Έδρας προς του 10 από τους συνολικά 68κατηγορούμενους οι οποίοι παρίστανται στην ακροαματική διαδικασία, καθώς στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούνται δια συνηγόρων.

Σύμφωνα με την απόφαση, ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία , ο οποίος, εκπροσωπείται από το συνήγορό του, καθώς δεν παρίσταται στη νομική διαδικασία. Ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι 15 κατηγορούμενοι- συνολικά κρίθηκαν ένοχοι οι 16 από τους 17 κατηγορούμενους- για συνέργεια στην ίδια υπόθεση και ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη όπως αποδίδεται στο κατηγορητήριο. Ωστόσο ως ομάδα επίθεσης κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σταύρος Σαντοριναίος.

Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ κρίθηκαν ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση τους Αιγύπτιους ψαράδες και οι πέντε κατηγορούμενοι.

Ένοχοι κρίθηκαν από τη σύνθεση της Έδρας για διεύθυνση σε εγκληματικής οργάνωσης τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής , ο ΓΓ Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι υπόλοιποι Βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής- Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Μίχος, Στάθης Μπούκουρας, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά οι κατηγορούμενοι σε όλες τις υποθέσεις που συσχετίσθηκαν και εκδόθηκε απόφαση από τη σύνθεση Έδρας του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας (07/10)

Υπόθεση συμπλοκής στο Κερατσίνι και θανάσιμου τραυματισμού του Π.Φύσσα (18/09 2013)

1.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ (Ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα)

2.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (ένοχος)

3.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ (ένοχος)

4.ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΟΣ (ένοχος)

5.ΛΕΩΝ ΤΣΑΛΙΚΗΣ (ένοχος)

6.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ (ένοχος)

7.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΥ (ένοχος)

8.ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ (ένοχος)

9.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ (ένοχος)

10.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΡΚΟΒΙΛΗΣ (ένοχος)

11.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ (ένοχος)

12.ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ (ένοχος)

13.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΛΚΟΣ (ένοχος)

14.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ (ένοχος)

15.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ

16.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΡΒΑΣ (ένοχος)

17.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΡΒΑΣ (ένοχος)

18.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗΣ (ένοχος)

Υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση

1.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΙΚΕΛΑΤΟΥ (σύζυγος Γ.Ρουπακιά, γεν.1952) *Ψευδής κατάθεση

2.ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΕΝΕΚΗ

3. ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΟΠΟΡΗ Αστυνομικός

4.ΘΕΩΝΗ ΣΚΑΡΠΕΛΗ Σύζυγος Πατέλη

Επίθεση στο Πέραμα, σε Αιγύπτιους ψαράδες (12/06 2012)

1.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (ένοχος)

2.ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ (ένοχος)

3.ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑΣ (ένοχος)

4.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (ένοχος)

5.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ένοχος)

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΜΕ 12-9-2013 ΠΕΡΑΜΑ
1.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (ένοχος)

2.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ένοχος)

3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ (ένοχος)

4.ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ένοχος)

Υπόθεση επίθεσης στα Πετράλωνα και δολοφονία του Σαχζαντ Λουκμαν (17/01 2013)
1.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Υπόθεση επίθεσης στο στέκι “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη (10/07 2013)

1.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΗΣ

2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

3.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΙΤΖΗΣ

4.ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΕΚΑΣ

Υπόθεση Ιεράπετρας (13/02 2013)

1.ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗΣ

2.ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

3.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ

4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

5. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΨΥΛΛΑΚΗΣ

Για δράσεις στον Αγ. Παντελήμονα
ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

Υπόθεση επίθεσης στο στέκι “Αντίπνοια” (30/06 2008)
1.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ

2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Άλλοι κατηγορούμενοι

1.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

2.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

3.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΕΦΑΣ

4. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΙΛΙΟΣ

5.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

6.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

Από το πρωί (07/10) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Εφετείου Αθηνών , ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Δικαστικό Μέγαρο, από τις οδούς Λουκάρεως και επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,

Η δίκη διεξάγεται από τον Απρίλιο του 2015, και μετά την πρώτη συνεδρίαση πριν από 5,5 χρόνια, ήρθε η στιγμή της ανακήρυξης της απόφασης, από την Δικαστική σύνθεση με τα τρία τακτικά μέλη της Έδρας υπό την προεδρεία της Αρεοπαγίτου Μαρίας Λεπενιώτη και μέλη τους Δικαστές Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόλγου, με γνώση του συνόλου της ογκωδέστατης δικογραφίας – ψηφιοποιημένο υλικό το οποίο ξεπερνά τα δύο terrabyte , πειστήρια και μαρτυρικές καταθέσεις που προέκυψαν από τις συνολικά 453 συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, την εξέταση 216 μαρτύρων, ανάγνωση 438 εγγράφων , τις απολογίες των 68 κατηγορούμενων και τις αγορεύσεις δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Από τους 68 συνολικά κατηγορούμενους, οι 65 αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγοριών και το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση . Συνολικά 20 άτομα είναι ο ΓΓ και η Κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς και οι πυρηνάρχες (ΤΟ της Χρυσής Αυγής) σύμφωνα με την κατηγορία, διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας φέρονται να διέπραξαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Για την πρώτη υπόθεση που εξέτασε με την έναρξη του το δικαστήριο στις 20 Απριλίου του 2015 όπου συνεδρίαζε τότε στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αυτή της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού στις 19 Σεπτεμβρίου του 2013, όπου στάθηκε αφορμή για την έναρξη της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, κατηγορούνται μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα.