Πορεία “αλληλέγγυων” και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Συντεταγμένοι σε μπλοκ άτομα του “χώρου” και “αλληλέγγυοι” πραγματοποιούν πορειαστο κέντρο της Αθήνας με τις αστυνομικές δυνάμεις να ακολουθούν από απόσταση με εντολές να αποφύγουν την “εμπλοκή”

Ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες “αλληλέγγυους” και αντιεξουσιαστές στην πορεία (08/02-18.00) να αποχωρούν με τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια.

Νωρίτερα οι ταραξίες συγκεντρώθηκαν στο ΕΜΠ προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε Μέτρα Τάξης με εντολή να αποφύγουν την οποιαδήποτε εμπλοκή με τα άτομα. Ενω πληρώματα που είχαν παρουσία πέριξ τομέα Εξαρχείων τους δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν και να κρατήσουν απόσταση από τους συγκεντρωμένους.

Με μικροφωνική τα πληρώματα της ΕΛΑΣ από νωρίς προχώρησαν σε ενημέρωση προς τους συγκεντρωμένους να αποφύγουν το συγχρωτισμό, σε εφαρμογή των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. Με την διακριτική παρουσία της ΟΔΟΣ και την υποστήριξη των ομάδων ΔΡΑΣΗ και σε απόσταση οι διμοιρίες της ΔΑΕΑ οι ταραξίες αξίωναν αποχώρηση των Αστυνομικών και την “ελεύθερη πρόσβαση και κίνησή” τους αποκλείοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής Μέτρων κατ εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων.

“Αλληλέγγυοι” και αντιεξουσιαστές διαμέσου της Πατησίων, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των τροχοφόρων, πραγματοποίησαν πορεία. Παρα την απόπειρα των ταραξιών να καταλάβουν το οδόστρωμα, απωθήθηκαν απο τις Αστυνομικές δυνάμεις στο πεζοδρόμιο με την πορεία να κατευθύνεται προς την πλατεία Ομονοίας. Με τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως.