«Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου– Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας»

Διαδικτυακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο πραγματοποιεί (09/02-10.30) η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στο διαδικτυακό κόσμο ως οι ψηφιακοί πολίτες τους μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναλυθούν τυχόν επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές, αλλά και  θα αναλυθούν χρήσιμες συμβουλές που θα προσφέρουν στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια προκειμένουνα συμπεριφέρονταιυπεύθυνα στο διαδίκτυο και με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.

Ενώ μέσα από την παρουσίαση του παραμυθιού της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», με εύσχημο και βιωματικό τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία να γενει αντιληπτό το έργο με περιστατικά που χειρίζεται καθημερινά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γονείς και παιδιά μπορούν να την παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση (livestream) μέσω YouTube ή του ειδικού banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας .