Πολύγυρος Χαλκιδικής: Οδηγός σε έλεγχο αλκοτέστ βρέθηκε υπό την επήρεια μέθης με 2,73 mg/lt ! (φωτο)

Σε εξόρμηση κλιμάκιο της  Τροχαίας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας διενεργούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους

 

Το πλήρωμα της Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής το μεσημέρι της Κυριακής (01/11) ενεργούσε ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς όταν ο Τροχονόμος σταμάτησε διερχόμενο όχημα και υπέβαλε σε έλεγχο αλκοτεστ τον οδηγό, προχώρησε σε σύλληψη καθώς εντοπίσθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια προχωρημένης μέθης .

Με όριο το 0,25 mg/lt, το αλκοολόμετρο της Τροχαίας Πολυγύρου στην πρώτη μέτρηση (01/11-14.27) εκπνοής του οδηγού κατέγραψε ένδειξη συγκέντρωσης οινοπνεύματος στο αίμα του σε ποσοστό 2,73 mg/lt ενώ στη δεύτερη μέτρηση – 17λεπτά αργότερα (01/1-14.45)- η ένδειξη στη δεύτερη εκπνοή του οδηγού, έδειξε συγκέντρωσης οινοπνεύματος στο αίμα του σε ποσοστό 2,58 mg/lt .

Με την αυτόφωρη προβλεπόμενη διαδικασία, το όχημα ακινητοποιήθηκε επιτόπου οι πινακίδες του αφαιρέθηκαν καθώς και η άδεια οδήγησης για έξι μήνες , ο οδηγός συνελήφθη, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο €1.200. Η συνέχεια στο δικαστήριο καθώς σύμφωνα με το νέο ΚΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης δύο μηνών.