Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην ελληνοποιημένη Ουκρανή για την υπόθαλψη του Χρήστου Παππά

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδικάστηκε η ελληνοποιημένη Ουκρανή για την υπόθαλψη του φυγόποινου Χρήστου Παππά, στο διαμέρισμά της

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών (3 εκτιτέοι και 27 με αναστολή), επιβλήθηκε στην 52χρονη ελληνοποιημένη Ουκρανή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, καθώς χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε την κατηγορούμενη χωρίς ελαφρυντικό για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Σύμφωνη με την απόφαση του Δικαστηρίου ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα. Στην απολογία της, η 52χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Χρήστο Παππά και υποστήριξε ότι την επισκέφθηκε ξαφνικά (01/07) στο διαμέρισμά της και δεν σκέφτηκε να ενημερώσει τις Αρχές.

«Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του» απολογήθηκε .

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης (03/07-20.00) από τηλεφώνημα στην αστυνομία, άγνωστος ενημερώνει ότι η 52χρονη «κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής».