Ζωγράφου: Συνελήφθη ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς

Συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου ο θεωρητικός και καταζητούμενος για εννέα μήνες ως φυγόποινος Χρήστος Παππάς, καταδικασμένος ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς συνελήφθη (01/07) σε διαμέρισμα 52χρονης ελληνοποιημένης Ουκρανής και υποψήφια με την παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δήμο της Αθήνας, σε αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής όπου και κρατούνται. Αναμένεται αύριο (02/07) να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Εφετών και θα μεταχθεί στις Φυλακές Δομοκού όπου βρίσκονται έγκλειστοι και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με την κατηγορία της υπόθαλψης, παραπέμπεται (02/007) και η 52χρονη ελληνοποιημένη Ουκρανή με την κατηγορία της υπόθαλψης θα οδηγηθεί (02/07) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Μετά τη σύλληψη του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο Χρήστος Παππάς εκ των ηγετικών μελών του πυρήνα της Χρυσής Αυγής, παρέμενε ασύλληπτος. Ο Χρήστος Παππάς είχε επιλέξει να κηρυχθεί φυγόποινος καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο (07/10 2020) με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώρες μετά την απόφαση του Εφετείου οι όποια αναζήτησή του ήταν χωρίς αποτέλεσμα,  μέχρι και σήμερα (01/07).

Τελευταία φορά εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και βάσει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (27/08 2015) είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μια φορά το μήνα για το παρών ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η INTERPOL εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στα στοιχεία του και πάρα τις εικασίες για διαφυγή του σε χώρα των Βαλκανίων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 11 ετών και εννέα μηνών. Μεταξύ των τελευταίων του επικοινωνιών ήταν ανήμερα της απόφασης του Δικαστηρίου, με το συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη.