“Αδικη” και “άκαιρη γραμμή” η υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη για τις Ομοσπονδίες Καταλυμάτων- “Να γνωρίζει ότι οι επιχειρηματίες δε θα την εφαρμόσουν”

Την ΚΥΑ υπογράφουν τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, και υποχρεώνει επιχειρήσεις Τουριστικών Καταλυμάτων, που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα), να προσλάβουν ναυαγοσώστη

Αντιδρούν στην ΚΥΑ για παρουσία επόπτη κολυμβητικής δεξαμενής ή ναυαγοσώστη οι Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμμάτων τη σεζόν 2021. Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν προηγήθηκαν επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις και παρεμβάσεις τους, προς τα αρμόδια Υπουργεία για μην εφαρμοστεί η διάταξη της ΚΥΑ την τρέχουσα σεζόν 2021.

Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν, «Σε μία εποχή μεγάλης τουριστικής κρίσης, είναι αδιανόητο να ζητείται από τους οικονομικά “μαραζωμένους” μικρούς, έως πολύ μικρούς τουριστικούς επιχειρηματίες, να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη, για να φροντίσουν από τη νέα σεζόν να έχουν ναυαγοσώστη, πόσο μάλλον όταν μέχρι σήμερα η βοήθεια που έχουν λάβει από την πολιτεία είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη».

Όπως επισημαίνουν, οι Ομοσπονδίες, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει «σε αυτή την καθόλα άδικη και άκαιρη γραμμή, πρέπει να γνωρίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν θα την εφαρμόσουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν  οι Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων, Ζακύνθου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, Παγκρήτιας, Πανελλήνιας «Ο Αριστοτέλης» και της Ομοσπονδίας Κερκύρας.