Κως: Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο Ειδικοί Φρουροί

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι δύο Αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν από συναδέλφους τους ύστερα από καταγγελία

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Κω κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής, παράβαση καθήκοντος και απατηλή πρόκληση βλάβης θα καθίσουν σήμερα δύο αστυνομικοί, ένας υπαρχιφύλακας 34 ετών κι ένας αρχιφύλακας 37 ετών, που συνελήφθησαν από συναδέλφους τους (16/02) κατόπιν καταγγελίας.

Από υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Λάμπη της Κω και από εργαζόμενη καταγγέλθηκε (16/02-05.10), ότι οι δύο κατηγορούμενοι ευρισκόμενοι εντός του καταστήματος ανέφεραν ότι είναι αστυνομικοί και διενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα. Ζήτησαν να τους επιδείξει την αστυνομική ταυτότητά του ο υπεύθυνος και εκείνος τούς υπέδειξε την άδεια ικανότητας οδήγησης την οποία έβγαλαν φωτογραφία με το κινητό τους τηλέφωνο ενώ επίσης τους ζήτησε να του επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες με έναν εκ των κατηγορουμένων να του την επεδεικνύει. Εν συνεχεία ζήτησε από την υπάλληλο η άδεια λειτουργίας του καταστήματος και η άδεια εργασίας της, το οποίο ανέφερε στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος του καταστήματος θεώρησε την συμπεριφορά των κατηγορουμένων περίεργη και επειδή ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και ανέφερε το περιστατικό.
Την στιγμή που ο υπεύθυνος του καταστήματος συνομιλούσε με τον αστυνομικό που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο κέντρο της Β’ Δ/νσης αστυνομίας Δωδεκανήσου, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στον υπεύθυνο του καταστήματος ότι είναι από την Υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων, κάτι το οποίο ανέφερε κι ένας εκ των κατηγορουμένων τηλεφωνικά στον αστυνομικό του τηλεφωνικού κέντρου και κατόπιν του έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από το κατάστημα και ο υπεύθυνος του καταστήματος συγκράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους. Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ που αντιστοιχούσε στα δύο ποτά που είχαν παραγγείλει και καταναλώσει στο κατάστημα.

Απο το κατάστημα αστυνομικοί του ΑΤ και του ΤΑ Κω προχώρησαν σε αναζήτηση των κατηγορουμένων, πλην όμως είχαν αποχωρήσει. Ω στοσο εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο στην οδό Κανάρη και προσήχθησαν αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι δύο Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήταν μεθυσμένοι και αρνούνται ότι πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα αλλά ότι υπήρξε μια προστριβή κατά την οποία ισχυρίστηκαν ότι είναι Αστυνομικοί.

________________________

* dimokratiki.gr