Πλατανιάς, Χανίων: Τι υποστηρίζουν οι καταληψίες μαθητές (video)

Τη δική τους εκδοχή παραθέτουν μετά την Εισαγγελική παρέμβαση οι μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις

Σε Σχολείο του Πλατανιά το οποίο τελούσε υπό κατάληψη ζητήθηκαν με Εισαγγελική παρέμβαση στο πλαίσιο της προανάκρισης υστερα από μήνυση που υποβλήθηκε, τα στοιχεία των καταληψιών μαθητών για το σχηματιστισμό της δικογραφίας σε βάρος τους.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά (29/09) για τα μέλη του 15μελούς που συμμετέχουν  στην κατάληψη του Σχολείου . Παρά την προσπάθεια απο τις Αστυνομικές Αρχές να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο βρήκαν μόνο έναν γονέα και ζητήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μαθητών και των κηδεμόνων ωστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Σε ανακοίνωση (04/10) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αναφέρεται, «Σχετικά με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων, που διακινείται σε ιστοσελίδες και σε social media, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

• το έγγραφο αυτό συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, που απεστάλη για εκτέλεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά,
• αφορά σε διερεύνηση περιστατικών για τα οποία ενημερώθηκαν εγγράφως οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και τα οποία περιλαμβάνονται στο περιεχόμενου του παραπάνω εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά».
______________________^^
* Ευτυχία Πενταράκη