“Είδα το πρόσωπο τους, το σωστό, έντιμο, πιστό στο καθήκον Έλληνα Αστυνομικό, που είναι και η πλειοψηφία!”

Πλήρωμα περιπολικού συνέδραμαν ως προπομπός στο όχημα του σε διακομιδή της συζύγου του σε Νοσοκομείο, 14χρόνια μετά θυμάται ακόμα την προσφορά τους

«Ήταν 10/08/2006 όταν από το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας οι γιατροί μου είπαν ότι θα έπρεπε να διακομιστεί η σύζυγός μου (ηλικίας 40 ετών) στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Με την άρνησή της η διακομιδή να γίνει με το ασθενοφόρο αλλά με το Ι.Χ. αυτοκίνητό μας ξεκινήσαμε για την μαραθώνια διαδρομή.

Σε μία στάση στη διαδρομή στην περιοχή του δήμου Βόλβης (δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η Εγνατία οδός), κάλεσα την Άμεσο Δράση Θεσσαλονίκης και εξηγώντας την κατάσταση ζήτησα την συνδρομή περιπολικού ώστε να φτάσω το συντομότερο δυνατό στο προορισμό μας.

Το ραντεβού ήταν στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στο ύψος του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. οδηγώντας στο όριο πολύ σύντομα έφτασα στο συγκεκριμένο σημείο όπου ήδη βρισκόταν το περιπολικό. Με πλησίασε το πλήρωμα και δίνοντας μου την επιλογή για την έναρξη της διαδρομής και οδηγίες για το πως θα κινηθούμε σε μία οδό με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο “δεν σταματάς πουθενά, έρχεσαι πίσω μας σε μία απόσταση ασφαλείας με αναμμένα φώτα και alarm”.

Σε λίγα λεπτά η διαδρομή μας είχε ξεκινήσει … μπροστά το περιπολικό με τη σειρήνα να ουρλιάζει και τον συνοδηγό του περιπολικού με τα χέρια να δείχνει στους “περίεργους” να ανοίξουν την λωρίδα που κινούμασταν και πίσω εμείς … πιστεύω ότι τέτοια διαδρομή μόνο σε ταινίες αμερικάνικης υπερπαραγωγής μπορούσε να γίνει … μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαμε ήδη φτάσει στο προορισμό μας. Κλείνοντας την κυκλοφορία με συνόδεψαν μέχρι μέσα στο Νοσοκομείο …

Βγήκαν και οι δύο ΛΕΒΕΝΤΕΣ – ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ με αγκάλιασαν και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Αυτά τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσα να μάθω τα ονόματά τους θεωρώ ότι δεν έκαναν καμία διάκριση και στο πρόσωπο της συζύγου μου ίσως έβλεπαν το πρόσωπο κάποιου δικού τους ανθρώπου. Εγώ όμως στο πρόσωπό τους είδα το πρόσωπο του ΣΩΣΤΟΥ – ΕΝΤΙΜΟΥ – ΠΙΣΤΟΥ στο ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, που σίγουρα είναι και η πλειοψηφία !

Θεωρώ υποχρέωσή μου να υμνήσω αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων και λειτουργών !!!»

Γ.Σ