“Το περιστατικό στο Ελ.Βενιζέλος, περισσότερο μοιάζει με στημένο..”

Με αφορμή το επεισόδιο και την καταγγελία αλλοδαπού για βίαιη συμπεριφορά Αστυνομικού σε έλεγχο εγγράφων και της ΕΔΕ του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η εκδοχή Αστυνομικού συνδικαλιστή της ΥΑΝΑ

Την 29-07-2019 είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου απεικονίζει ένα επεισόδιο που είχε λάβει χώρα στο αεροδρόμιο πριν μερικές ημέρες, μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός ελεγχόμενου αλλοδαπού,ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και προσπάθησε πρίν συλληφθεί τελικά από τον αστυνομικό να ταξιδέψει σε κάποια χώρα εντός Schengen.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινήσουμε ορισμένα σημεία.

1. Στο χώρο που σημειώθηκε το περιστατικό είναι στραμμένες οι περισότερες κάμερες του αεροδρομίου, επίσης από το σημείο διέρχονται για να ταξιδέψουν χιλιάδες επιβάτες και έχει πάντα πολύ κόσμο.

2.Ο αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στο σημείο ήταν μόνος του και δίπλα του υπήρχαν και άλλοι αλλοδαποί κάτοχοι πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τους οποίους είχε ήδη ελέγξει.

3. Ο ελεγχόμενος αλλοδαπός προφανώς για να αποφύγει την σύλληψη, πέταξε την αποσκευή του στον αστυνομικό για να τον αποπροσανατολίσει και αυτός το μόνο που έκανε ήταν μόνο να την κλωτσησει, για να αποτρέψει την φυγή του.

4.Ο αδερφός του ελεγχόμενου αλλοδαπού ήταν στημένος με το κινητό του τηλέφωνο λίγα μέτρα πιο πέρα, σαν να περίμενε ότι κάτι θα συμβεί ή ήταν προσχεδιασμένο το περιστατικο σε περίπτωση σύλληψης του αδερφού του προκειμένου να το καταγράψει

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο, διαχειρίζονται καθημερινά εκατοντάδες τέτοια περιστατικά ακόμα και με απείθαρχους επιβάτες και πάντα εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό απεικονίζει έναν αστυνομικό που κλωτσάει την αποσκευή ενός ελεγχόμενου αλλοδαπού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψής του, που περισσότερο μοιάζει με στημένο.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.ΣΑ