Σε δίκαιη δίκη.. η απόφαση στα 11χρόνια

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας στην υπόθεση Γρηγορόπουλου, με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εχει προκαλέσει συζητήσεις πολιτικού, νομικού, κοινωνικού και λοιπών επεκτάσεων..

Το αν κάποιοι προσδιορισμένοι κύκλοι -πέριξ της “πλατείας”- επιθυμούν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τα κίνητρά τους, διαφαίνονται στα μπουκάλια που επιλέγουν να απορρίπτουν.. ως “αντίδραση και διαμαρτυρία”..

Με πραγματικά εκτίσημα έτη φυλακής 11χρονια και εργατικά εντός Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης, είτε ήταν σε ισχύ ο ΠΚ που αντικαταστάθηκε από τις νέες διατάξεις από 1ης Ιουλίου, η απόφαση της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας θα έθετε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε υφ’ορων απόλυση από το ΣΚ Δομοκού.

“Αναγωγές” και “εξισώσεις” όταν υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής δε γίνονται. Όταν ένας άνθρωπος, έχει χάσει τη ζωή του, και ο δράστης εχει ομολογήσει και συλληφθεί, η απόφαση του Δικαστηρίου έχει την ετυμηγορία. Ο Νόμος ορίζει τις Δικαστικές αποφάσεις.

Προσωπικά, με τρομάζει η υφ’ορων απόλυση τρομοκρατών από το να αφεθεί ελεύθερος ο Κορκονέας.. κρίθηκε για την πράξη του.. εξέτισε την ποινή του.. και παραπέμφθηκε σε Δίκη..

Ο ορισμένος αυτεπαγγέλτως δικηγόρους  του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας ερωτηθείς για το ελαφρυντικό που συνόδευε την απόφαση του Μεικτού Ορκωτου Δικαστηρίου Λαμίας, διευκρίνησε ότι, «Το ελαφρυντικό αυτό είναι ανεξάρτητο με τη βαρύτητα της πράξης, ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Για την περίπτωση Κορκονέα, ως επίλογο, παραθέτω την τοποθέτηση Δικαστικών λειτουργών .. ” Η δικαιοσύνη δικάζει βάση νόμων και οχι κοινού αισθήματος και τίτλων ΜΜΕ. Είτε αυτό αφορά τρομοκράτες, είτε αστυνομικούς.Αν οι νόμοι αυτοι θέλουν προσαρμογές , αυτές δεν γινονται κατά την εκδίκαση αλλά κατά την νομοθέτηση“.

* Νάντια Αλεξίου