Φυλακές Δομοκού: Υφ’ όρων απόλυση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Αποφυλάκιση μετα από 11χρόνια έκτισης ποινής έγκλειστος σε Σωφρονιστικά Καταστήματα,   για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας (29/07), ο τεως Ειδικός Φρουρός καθ ομολογίαν δράστης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Η ποινή που του επιβλήθηκε 13 χρόνια με αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έγκλειστος στις φυλακές από την πρώτη ημέρα της σύλληψης του, έχει εκτίσει 11χρονια πραγματικού εγκλεισμού ενώ έχει και μεροκάματα φύλαξης,  που υπολογίζονται στο χρόνο κράτησης του.

Η πόρτα των φυλακών Δομοκού άνοιξε το μεσημέρι (30/07) για τον πρώην ειδικό φρουρό

Να σημειωθεί ότι με την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, ανεξάρτητα με τη  αλλαγή του ΠΚ (απο 1ης Ιουλίου), θα είχε την ίδια νομική μεταχείριση ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος κράτησης (με τα 3/5 κράτησης του και δεδομένο ότι τα ισόβια “σπάνε” στα 25έτη κράτησης).

Με την έκδοση της σχετικης απόφασης, διαβιβάστηκε  άμεσα  το απόσπασμά της στις Φυλακές, με την τυπική διαδικασία να ολοκληρώνεται και ο  ΕΕπαμεινώνδας Κορκονέας, είδε την έξοδο ΤΟΥ Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Δομοκού .

Στην πύλη των Φυλακών Δομοκού τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, περίμεναν οι γονείς του.