Περιμένουν τις αποφάσεις της ηγεσίας για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, οι συνδικαλιστές

Με τη φυσική και πολιτική ηγεσία να είναι αντίθετες στην υλοποίηση της εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, και τους συνδικαλιστές να εμμένουν στις θέσεις τους, εξετάζεται σοβαρά  το ενδεχόμενο η συγκέντρωση να απαγορευτεί “για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας”.

Η προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, έχει βρει υποστηρικτές και διαφωνούντες. Ωστόσο η εντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού και του προέδρου της ΝΔ, έχει ήδη προκαλέσει επιπλέον ζητήματα.

POASY_exarxeia

Ηταν η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, να επιτρέψει την διεξαγωγή της εκδήλωσης, την τοποθέτηση εξέδρας και μικροφωνικής εγκατάστασης, με επισήμανση να “μην υπερβούν τα ντεσιμπελ ηχορύπανσης να διατηρήσουν το χώρο καθαρό και να μην προκληθούν φθορές στο χώρο της εκδήλωσης”.

Την ίδια ώρα τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, όσο και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων Σωματείων επισημάινουν ότι η κίνηση της διοργάνωσης της εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, αποτελέι πρωτοβουλίας για εξέυρεση λύσης στο θέμα των Εξαρχείων και του “άβατου” της περιχοχής. Επισημαίνουν, πως σε περίπτωση σχετικής διαταγής απαγόρευσης της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνμικών Υπαλλήλων,  θα πειθαρχήσουν στις υπηρεσιακές εντολές ωστόσο θα είναι πλεον πολική παραδοχή ότι στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει άβατο για κάποιες περιοχές, και τα Εξάρχεια.