Περιφέρεια Κρήτης: “Αλκοόλ και Οδήγηση, Θανατηφόρος συνδυασμός..”

Το νέο τηλεοπτικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για να υπεθυμίσει ότι «αλκοόλ και οδήγηση» δεν πάνε μαζί .. με την υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Ένα βίντεο κοινωνικής αφύπνισης του Θοδωρή Παπαδουλάκη από την Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνεται σε νέους και μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς, για να τους υπενθυμίσει ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Δεν καταστρέφεται μόνο η ζωή του οδηγού πίσω από το τιμόνι, αλλά πολλές ζωές σε άμεση η έμεση εξάρτηση με τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο. Χωρίς αμφιβολίες, δικαιολογίες και ελαφρυντικά.

«Χαρείτε τη ζωή, μην επιτρέψετε στον εφιάλτη των τροχαίων να σκοτώσει τα όνειρά σας».

Με την σκηνοθετική ματιά του Κρητικού Θοδωρή Παπαδουλάκη επιχειρείται μια προσπάθειας αφύπνισης καθώς, “έστω μια σκέψη παραπάνω που ίσως εμποδίσει μια αλόγιστη πράξη, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά”.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, αναφέρει: «H Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ. Τοποθετούμε την πρόληψη στο επίκεντρο της λειτουργίας τη κοινωνικής μα πολιτικής, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει η υπεύθυνη και συνεχής ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα ασφαλούς οδήγησης. Θεμελιώνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μέσα από το οποίο επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου από κοινού να δομήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης και ευαισθητοποίησης για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων εξ αιτίας της υπερβολής κατανάλωσης αλκοόλ».