Διπλή καταδρομική δράση του Ρουβίκωνα και Αναρχικών στο περιπολικό των Εξαρχείων και στο ΥπΕΞ

Οργανωμένη επίθεση στο όχημα Εξαρχείων και ταυτόχρονα ακτιβιστική δράση 17μελών του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών, καταρρύπτει το γόητρο της ΕΛΑΣ

Update: Συνελήφθησαν και οι 18προσαχθέντες με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης .

Πηγές Αστυνομικής ενημέρωσης του Nantiareport.gr επισημαίνουν ότι οι νεαροί- μελη του Ρουβίκωνα- δεν αποχώρησαν από το σημείο καθώς ο φύλακας του ΥπΕΞ αντιλήφθηκε την παρουσία τους και κατέβασε τα ρολά με αποτέλεσμα τρία άτομα να εγκλωβιστούν στον εσωτερικό του χώρου και να συλληφθούν στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που ανέμεναν εξωτερικά.

Τετάρτη 10 Απριλίου, απόγευμα (17.10) στο κέντρο της Αθήνας, δύο ταυτόχρονες επιθέσεις κατά Αστυνομικών δυνάμεων από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας και αντιεξουσιαστές.

Στη στατική δύναμη διμοιρίας (στα χαρτιά) με πέντε Αστυνομικόυς, εκ των οποίων ενας οδηγός οχήματος, 17μέλη του Ρουβίκωνα μεταξύ των οποίων και Γιώργος Καλαϊτζίδης, επιχείρησαν καταδρομική παρέμβαση εξωτερικά του ΥΠΕΞ επί της Ακαδημίας, με προθεση να ανοίξουν πανό. Αμεση η ανταπόκριση των Αστυνομικών της ΥΜΕΤ, με την εντολή Κέντρου “..τα πληρώματα να ενεργήσουν εγκλωβισμό των ατόμων”..

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας απέρριψαν τρικάκια για αλληλεγγύη στα εννέα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), με δράστη στην Τουρκία.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά και βανάκι προσαγωγών με τα άτομα να μετάγονται για εξακρίβωση στη ΓΑΔΑ.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ_ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚ_ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ
Το υπηρεσικό όχημα της ΕΛΑΣ στο οποίο σημειώθηκε η καταδρομική επίθεση των αντιεξουσιαστών

Ταυτόχρονα οργανωμένη ομάδα μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκε στο περιπολίκο στατικής διάθεσης δύναμης, επί της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Κατα την επίθεση οι δράστες της καταδρομικής ενέργειας προκάλεσαν θραύση κρυστάλλων στο υπηρεσιακό όχημα, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.