Κέρκυρα: Ανασύρθηκε νεκρή έφηβη Βουλγάρα από τη θάλασσα

Αναίσθητη μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για διενέργεια νεκροτομής

Η 12άχρονη απο τη Βουλγαρία, διέμενε με τη θεία της στην Κέρκυρα καθώς είχε χάσει τη μητέρα της πρόσφατα και το απόγευμα (28/07) πήγε για να κολυμπήσει στη θαλάσσια περιοχή στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών μαζί με φίλη της. Γερμανίδα τουρίστρια ενώ κολυμπούσε κοντά τους, αντιλήφθηκε τις εκκλήσεις τους σε βοήθεια και κατάφερε να βγάλει το ένα κοριτσι στην ακτή ενω κλήθηκε ο επιχειρηματίας από τα θαλάσσια σπορ και με ταχύπλοο προσέγγισε το σημείο απ όπου παρέλαβε τη 12άχρονη χωρίς τις αισθήσεις της στην ακτή. Παρά τις προσπάθειες για τη διάσωση της η έφηβη κατέληξε .

Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης, ενημερώθηκε και κλήθηκε για διενέργεια νεκροτομής στη 12άχρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας .

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τοπικά ΜΜΕ η θεια της 12άχρονης από τη Βουλγαρία είχε αναλάβει την επιμέλειά της έφηβης καθώς και της αδελφής της- την οποία θα αναλάβει ψυχολόγος με μέριμνα και της Πολιτικής Προστασίας του δημου βόρειας Κέρκυρας.

Η τραγωδία στην Κέρκυρα αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης ναυαγοσώστη σε μια “επικίνδυνη” ανοιχτή θάλασσα, όπως την περιγράφουν οι ντόπιοι.