Πασαλιμάνι: Συνελήφθη ο Εργολάβος για την κατάρρευση του διώροφου και το θάνατο του Ειδικού Φρουρού

Με εντολή του Εισαγγελέα Πειραιά, η προσαγωγή για τον Εργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει τις εργασίες στο διώροφο που κατέρρευσε στην Ακτή Μουτσοπουλου στον Πειραιά, μετατράπηκε σε σύλληψη

Ο εργολάβος του κτιρίου, είχε προσαχθεί το πρωί της Τρίτης (16/04-09.00) μαζί με άλλους πέντε εργάτες για το δυστύχημα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου ο οποίος καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Στο εργατικό δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης τρεις εργάτες οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν για όσα προηγήθηκαν.

Ο κατασκευαστής κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού σε πρόκληση εργατικού ατυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο. Για τους πέντε εργάτες αφού εξετάστηκε αν τηρήθηκε η εργατική νομοθεσία, προέκυψε ότι δεν ήταν δηλωμένοι και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Ο 31χρονος Ειδικός Φρουρός, γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο, κι έκανε μεροκάματα μαζί του για να συμπληρώσει το εισόδημά του. Καθώς είχε λάβει αιμοδοτική άδεια μετά από αιμοδοσία, βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας και πήγε να εργαστεί στις εργασίες κατεδάφισης στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Ο  Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος είχε υπηρετήσει στη Δυτική Αττική και στη συνοδεία του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε ανάρτηση του, αναφέρει, «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικός τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»