Πασαλιμάνι: Έκανε μεροκάματα για συμπληρώσει το εισόδημά του ο Ειδικός Φρουρός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός όταν κατέρρευσε τμήμα κτιρίου

Ο Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής έχασε τη ζωή του οταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι κατά τη διάρκεια εργασιών

Ο Ειδικός Φρουρός στην ομάδα ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής, Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας ως οδηγός φορτηγού σε οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Το παλαιό κτήριο  επί της οδού Νεωρίων, κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1950 και ήταν σε εξέλιξη εργασίες.  Υπό συνθήκες που ερευνώνται, τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε και τα συντρίμμια καταπλακωσαν τον 31χρονο αστυνομικό μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 31χρονος Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί. Μια αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι «το παλικάρι στη θέση του οδηγού, πήδηξε απο το φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν» δήλωσε

Άλλος μάρτυρας ανέφερε οτι «ξαφνικά είδαμε ένα σύννεφο ακαθόριστο, στην αρχή νομίσαμε ότι είναι πυρκαγιά, ακούσαμε φωνές, είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας άλλος είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι του. Βοήθησαν οι άλλοι εργάτες οι συνάδελφοί του και τον έβγαλαν στον δρόμο. Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε. Έγιναν λάθος χειρισμοί, χτύπησαν λάθος σημείο και έπεσε το κτίριο».

Οι γονείς του 31χρονου Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία στην Αθήνα. «Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλά για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Το έμαθα το πρωί» δήλωσε ο πατέρας του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος ενημερώθηκε στα Γρεβενά όπου διαμένει η οικογένεια.

Την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος έχει αναλάβει το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με δικογραφία προσήχθησαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ο εργολάβος ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του κτιρίου.