Παρουσιάστηκε ο 22άχρονος αντιεξουσιαστής δράστης της επίθεσης στο Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Εμφανίστηκε και ενημερώθηκε η Ανακρίτρια η οποία έχει αναλάβει τη δικογραφία της υπόθεσης.

ΑΚ

Εμφανίστηκε στο ΑΤ Δραπετσώνας (20/09) ο 22άχρονος τα στοιχεία του οποίου είχαν ταυτοποιηθεί στην ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν αιφνιδιάσει τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών (29/08) μετά το τέλος πορείας στο κεντρο της Αθήνας, και του είχε καταφέρει βίαια χτυπήματα στο κεφάλι και.. αφέθηκε ελέυθερος.. Κατά τη διαφυγή του ο νεαρός είχε αποσπάσει το καπέλο της στολής του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές, και έδινε το παρόν στο ΤΑ Δραπετσώνας,  είχε αναγνωριστεί στα βίντεο (03/09) της επίθεσης σε βάρος του Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο από Αστυνομικό που τον είχε συλλάβει (23/02) με άλλα 24 ακόμη άτομα για την οργάνωση επεισοδίων στα Εξάρχεια και σε αθλητικές διρογανώσεις, και τον Αξιωματικο ο οποίος συνόδευε το Γιώργο Διαμαντόπουλο στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Τρεις ημέρες μετά την επίθεση (01/09) εμφανίστηκε να δώσει κανονικά το παρών στο ΤΑ Δραπετσώνας, καθώς του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, παρουσίας του τρεις φορές τον μήνα στην Αστυνομική Αρχής της περιοχής του, τους οποίους παραβίασε (10/09) καθώς δεν εμφανίστηκε. Ο 22άχρονος, κατηγορείται καθώς περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία, στην οποία περιλλαμβάνονται 11 υποθέσεις: Επίθεση σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού στα Εξάρχεια, επεισόδια με λοστούς στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, επεισόδια σε αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, βανδαλισμούς σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκτόξευση μολώτοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, συμμετοχή σε συμπλοκή χούλιγκαν στο Περιστέρι, κλοπή οπαδού μετά από αγώνα μπάσκετ στην ίδια περιοχή. Παρά τις αναζητήσεις τους, μετά την ταυτοποίσή του, δεν είχε καταστεί εφικτό να εντοπίσουν τον 22άχρονο.

Ωστόσο, κι ενώ είχε ταυτοποιηθεί για την επίθεση στον Αστυνομικό Διευθυντή, και αναγνωριστεί, η αρμόδια Ανακρίτρια η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, έκρινε μη επαρκή για έκδοση εντάλματος τα στοιχεία σε βάρος του, και όρισε τακτική δικάσιμο στον 22άχρονο, για την παραβίαση των περιοριστικών όρων και για την επίθεση ως δράστης στον Αστυνομικό Διευθυντή. Η συγκεκριμένη κρίση της Δικαστικής Λειτουργού, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, είχε προκαλεσει την εντονη ενόχληση σε υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς χωρίς να έχει εκδοθεί σε βαρος του ενταλμα αναζήτησης.. άφηνε στη “διακριτική ευχέρεια” του 22άχρονου, την εμφάνισή του και “άμα τι εμεφανίση” του- όπως και έγινε- να αφεθεί ελευθερος, καθώς σε βάρος του δεν εκκρεμούσε ένταλμα αναζήτησης..

Την περασμένη Τρίτη (20/09) κι ενώ γνώριζε ότι αναζητείται, εμφανίστηκε στο Τμημα Ασφαλείας, για να δώσει το παρόν για τις παραιότερες εκκρεμείς του υποθέσεις, και ενημερώθηκε ότι έχει ταυτοποιηθεί στην επιθεση σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή. Για την αυτοπρόσωπη παρουσία του 22άχρονου, στο ΤΑ Δραπετσώνας οι Αστυνομικοί επικοινώνησαν με τημ Ανακρίτρια, για να λάβουν ως απάντηση πως η δίωξη του νεαρου δεν είναι σε βαθμό κακουργήματος και έτσι δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και  ο 22άχρονος αποχώρησε, καθως για την υπόθεση του έχει ορισθεί τακτική δικάσιμος. Ενα τατουαζ που φέρει στο πόδι, αδιαμφισβήτητη απόδειξη και ταυτοποίηση της παρουσίας του με τη συμμετοχή του στη βίαιη επίθεση σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργου Διαμαντόπουλου.

Για την εμφάνιση του 22άχρονου, ενημερώθηκε η αρμόδια Ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση.