Παρέμβαση του Γ.Μώραλη προς την Ολγα Γεροβασίλη για την αποδυνάμωση των Αστυνομικών περιοχών του Πειραιά.

Επιστολή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο ΔήμαρχοςΠειραιά, με αφορμή ανακοίνωση της ΕΝΑΣΥ Πειραιά, γαι την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών του Πειραιά.

Την υπ΄αρίθμ. 32 από 20-02-2019 επιστολή προς την κα Γεροβασίλη Όλγα, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απέστειλε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης, μετά και την υπ’αρίθμ. 008/09-02-2019 ανακοίνωση της Ένωσής μας, σχετικά με την αποδυνάμωση των Αστυνομικών υπηρεσιών του Πειραιά εξαιτίας της διαταγής της ΓΑΔΑ για ενίσχυση της ΔΑΕΑ με αστυνομικούς, ακόμη και μη επιθυμούντες.

Η εν λόγω επιστολή είναι ακόμη μία αντίδραση (3η κατά σειρά που γνωρίζουμε) ανάδειξης των προβλημάτων που και εμείς εκθέτουμε, ευελπιστώντας να ακολουθήσουν και επόμενες, έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε τελικά όχι μόνο την ανάκληση της διαταγής, αλλά και την μη περαιτέρω μείωση του προσωπικού από τις Αστυνομικές υπηρεσίες του Πειραιά προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη, με γενναία ενίσχυση μάλιστα των εν λόγω υπηρεσιών.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πειραιά επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα τάξης, ασφαλείας και τροχαίας που προξενούνται, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού από τις Αστυνομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στο δήμο του και παρακαλεί την Υπουργό για τις άμεσες ενέργειές της, προκειμένου αφενός την μη εφαρμογή της ανωτέρω απίστευτης διαταγής, αλλά και την κατά το δυνατόν ενίσχυση του προσωπικού των υπηρεσιών αρμοδιότητάς της.

Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει με οιονδήποτε τρόπο, να αναδεικνύει ζητήματα και αδικίες που αφορούν τόσο το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού, όσο και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ως προς την ασφάλεια, επιζητώντας άμεσα σωστές και δίκαιες λύσεις.

Για το Δ.Σ