Ιταλία: Σαλβίνι για 41 λαθρομετανάστες που ζητούν αποζημίωση- “Να τους στείλουμε ένα σοκολατάκι”

Παρέμειναν επί δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti, και ζητούν χρηματική αποζημίωση από τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών και από τον Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Λαθρομετανάστες από την Ερυθραία, τον περασμένο Αυγουστο, ταξίδεψαν παράνομα στην Ιταλία. Παρέμειναν για δέκα ημέρες στο πλαίο Diciotti, καθώς τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ιταλία. Με προσφυγή που κατατέθηκε σε Δικαστήριο της Ρώμης, οι 41ας λαθρομετανάστες από την Ερυθραία, αξιώνουν αποζημίωση ύψους ποσού ο καθένας, από #€41.000 μέχρι #€71.000, για τη στέρηση της ατομικής ελευθερίας τους.

Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, σχολίασε το αίτημα αποζημίωσης : «Επιτρέψτε μου να γελάσω. Οι μετανάστες αυτοί εξαφανίστηκαν μετά την αποβίβασή τους, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η καλοπέραση έχει τελειώσει. Τα σαπιοκάραβα σταμάτησαν να φτάνουν. Το πολύ πολύ που μπορούμε είναι να τους στείλουμε ένα σοκολατάκι».

Για την υπόθεση των λαθρομεταναστών του πλοίου Diciotti οι Δικαστικοί της Σικελίας, έχουν ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι για στέρηση της ατομικής τους ελευθερίας. Συμφωνα με πληροφορίες από τον Ιταλικό Τύπο, δεν διαφαίνεται διάθεση της Ολομέλεια της Γερουσίας της Ρώμης δεν προτίθεται να δώσει την σχετική άδεια.