Καταγγέλουν ξυλοδαρμό φοιτητή και σημειώνουν “αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του”

Μέλη των ΕΑΑΚ, ΝΑΡ και νΚΑ, καταγγέλουν Αστυνομική βία και υπέρβαση εξουσίας για να καταλήξουν ότι… “ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του”.

Σε προγραμματισμένη συγκέντρωση  διαμαρτυρία, έξω από το ΑΤ Ομονοίας (21/02), για το θάνατο του Νιγηριανού μετά την προσαγωγή του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ, “ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, τα όργανα από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια».

Τελικά, μετά από ώρα ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του”.
“Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο.Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλος της από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν..”
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι παραπάνω οργανώσεις «Η στοχοποίηση συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλ. και προσαγωγή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου στο Περιστέρι Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του πριν λίγες μέρες, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.»