Αράχωβα: Κακοποίησαν χάσκι με αιχμηρό αντικείμενο και βασανίστηκε μέχρι θανάτου

Το οικόσιτο ζώο, κατάφερε να επιστρέψει στην αυλή της οικίας του κηδεμόνα του, ο οποίος το μετέφερε στο Κτηνιατρείο, υποβλήθηκε σε θεραπεία και κατέληξε λίγο αργότερα συνεπεία της βαριάς κακοποίησης την οποία είχε υποστεί

Αδιανόητη κτηνωδία σε βάρος οικόσιτου σκύλου (χάσκι) το οποίο αταυτοποίητος δράστης, κακοποίησε με αιχμηρό αντικείμενο και κατέληξε λόγω των τραυμάτων που είχε υποστεί.

Όπως ανέφερε ο κηδεμόνας του, ο σκύλος του είχε φύγει από το σπίτι, ο ίδιος τον αναζήτησε χωρίς να καταφέρει να το εντοπίσει. «Το σκυλί το πήραν μέσα από την αυλή του σπιτιού μου στη περιοχή Σφαλάκι, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο. Ο σκύλος επέστρεψε μόνος του στο χώρο του την επόμενη μέρα, σε άθλια κατάσταση. Είχε αιμορραγία και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί. Τον είχαν φιμώσει διότι διαπίστωσα ότι το στόμα του ήταν πρησμένο» αναφέρει ο ίδιος.

Ο κηδεμόνας του ζώο, το μετέφερε στο κτηνιατρείο της Ιτέας. Στη γνωμάτευση αναφέρεται ότι στο οικόστιο ζώο διαπιστώθηκαν, «σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού από αιχμηρό αντικείμενο…» με το χάσκι να έχει υπερβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και κατέληξε από ανακοπή, σχεδόν 10 ώρες αργότερα. «Τον έφερα στο σπίτι όμως ο κακομοίρης δεν άντεξε και πέθανε», αναφέρει ο κηδεμόνας του ζώου.

Ο κηδεμόνας του ζώου, μετέφερε  το σκύλο για νεκροψία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρδίτσας ωστόσο λόγω του χώρου τέλεσης του αδικήματος, ζητήθηκε η νεκροψία από το τμήμα Κτηνιατρικής της Λιβαδειάς.

Την έρευνα στην υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου ενώ έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Εισαγγελία, καθώς αναμένεται διάταξη για την αξιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού από τις κάμερες των περιφερειακών επιχειρήσεων προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία και αναζητείται.