“Παράτυπα και με πλήρη περιφρόνηση των συναδέλφων, επιχειρήθηκε η αιφνιδιαστική μετατροπή του συνεδρίου σε εκλογικό”

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, με την ολοκλήρωση του 30ου Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ

Σε μια δύσκολη για τους αστυνομικούς και για όλο το λαό μας περίοδο έγινε το 30ο απολογιστικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. Ένα συνέδριο που οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες στα σύνορα της χώρας δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Οι αντιπρόσωποι ιδιαίτερα των αστυνομικών της επαρχίας δεν ήταν μαζί μας να εκφράσουν τις θέσεις τους. Αντί αυτό το έλλειμμα, να γίνει το έναυσμα για ουσιαστικότερη παρουσίαση και σύνθεση και τεκμηρίωση προτάσεων, που θα βοηθήσουν στην επίλυση των χρονιζόντων σοβαρών προβλημάτων των αστυνομικών, γίναμε μάρτυρες του απόλυτου ευτελισμού του αστυνομικού συνδικαλισμού.

Με ευθύνη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ, παράτυπα και με πλήρη περιφρόνηση των συναδέλφων και των θεσμικών διαδικασιών, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ και χωρίς καμιά ενημέρωση των πρωτοβάθμιων ενώσεων, επιχειρήθηκε η αιφνιδιαστική μετατροπή του συνεδρίου σε εκλογικό. Μια πράξη αλαζονείας του προεδρείου και των χειροκροτητών του, με στόχο να γαντζωθούν στις καρέκλες της Ομοσπονδίας, για να συνεχίσουν να λιβανίζουν την πολιτική ηγεσία, χωρίς να πιέζουν για λύσεις στα πιεστικά προβλήματα των συναδέλφων μας.

Πρόκειται για μεθόδευση που απαξιώνει τον αστυνομικό συνδικαλισμό στα μάτια όλων των συναδέλφων, ιδιαίτερα των νεότερων, αλλά και του λαού, που θέλουμε να μας θεωρεί πρότυπα συνδικαλιστικού ήθους και νομιμότητας. Η μεθόδευση αυτή δεν θα μπορούσε παρά να δημιουργήσει τις εύλογες αντιδράσεις των εκτός μηχανορραφιών αντιπροσώπων και γενικότερα των συναδέλφων μας. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ με τις ομιλίες και θέσεις των μελών της στο συνέδριο καταδίκασε απερίφραστα την αλαζονική, αντιδημοκρατική και παράτυπη απόφαση-μεθόδευση του προεδρείου, επισημαίνοντας τη ζημιά που προκαλεί στη δύσκολη πορεία του συνδικαλισμού των αστυνομικών.

Όμως, η αλαζονεία της εξουσίας του προεδρείου, πέραν από τον ηθική καταδίκη από τους συναδέλφους, δέχτηκε και τον κόλαφο που της άξιζε από την ελληνική δικαιοσύνη, με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της παράτυπης διενέργειας εκλογών. Η όλη παράσταση, η οποία στήθηκε για να δοξαστούν το προεδρείο και μια χούφτα ‘‘συνδικαλιστών’’ που το ακολουθεί και υποτίθεται εκπροσωπούν τους συναδέλφους και κόπτονται για τις αγωνίες τους, κατάστησε ….θέατρο σκιών. Οι υπαίτιοι εξαφανίστηκαν. Αποκαλύφθηκε ότι μοναδικός στόχος της ενασχόλησής τους με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μονοπώληση της καρέκλας και η παρεμπόδιση της δράσης όσων επιζητούν το διεκδικητικό συνδικαλισμό στο χώρο μας, η ανάσχεση της προβολής και της επιδίωξης λύσης των ουσιαστικών προβλημάτων των αστυνομικών.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή τη μεθόδευση που έγινε στο 30ο συνέδριο. Αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία του αστυνομικού συνδικαλισμού ως το συνέδριο του κόλαφου στην αλαζονεία του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ. Οι συνάδελφοι όμως, πρέπει τώρα να αγωνιστούν περισσότερο από ποτέ για να ξεριζώσουν τέτοιες μεθοδεύσεις και νοοτροπίες από το χώρο μας. Να αναπτύξουμε διεκδικητική συνδικαλιστική δράση αφενός για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως αστυνομικοί και αφετέρου για να μην αποτολμήσει κανένας να επαναφέρει στο προσκήνιο τέτοιου είδους ‘’συνδικαλιστές’’. Να σταματήσουμε εδώ και τώρα την απαξίωση του αστυνομικού συνδικαλισμού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ