Παράνομο το όπλο στην κατοχή του ενόπλου άνδρα στο Εφετείο

Στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται ο εξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, για τους πυροβολισμούς έξω από το Εφετείο.

Εξετάζεται με μαρτυρίες και την απολογία του εξαδελφου της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου να εξακριβωθεί αν ο άνδρας ένοπλος είχε μπει νωρίτερα, στη δικαστική αίθουσα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία αναβλήθηκε για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο γυναικών, εξαδέλφες του ένοπλου άνδρα, τους παρέδινε το τσαντάκι, κατά την είσοδό του στη δικαστική αίθουσα το οποίο του επέστρεφαν με την έξοδό του από το ακροατήριο.

Ο ίδιος, απο Αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζει ότι εισήλθε  στην αίθουσα του 6ου ορόφου, και παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία, χωρίς να έχει στην κατοχή του το περίστροφο. Υποστηρίζει ότι λόγω του ελέγχου κατά την προσέλευση στην αίθουσα, είχε παραδώσει το όπλο σε συγγενή του, και το παρέλαβε κατά την έξοδό του από το κτήριο.

Στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας φέρεται να υποστηρίζει ότι ήθελε να εκφοβίσει του δολοφόνους του ανιψιού του, ώστε να αποκαλύψουν, το χώρο ενταφιασμού του.

Ήταν η αναβολή που προκάλεσε την ακραία αντίδρασή του, να πυροβολήσει στον αέρα με περίστροφο που είχε στην κατοχή του, μπροστά στις κάμερες έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ενω παραχωρούσε δηλώσεις. Είχε προηγηθεί η δήλωση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου και του δικηγόρου της οικογένειας.

Κατα τον έλεγχο στα αρχεία της ΥΚΑ/ΔΑΑ προέκυψε οτι το περιστροφο κατείχε παρανομα, καθως δεν έχει άδεια νόμιμης οπλοφορίας- οπλοκατοχής. Στην κατοχή του ο άνδρας έφερε 20 φυσίγγια των 38mm μεσα στο τσαντάκι μεταφοράς όπλου .