Εφετείο: Πυροβόλησε μπροστά στις κάμερες, λόγω αναβολής δίκης και συνελήφθη

Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο Αθηνών. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον ένοπλο. Από πληροφορίες σχετίζεται με υπόθεση που εκδικάζεται.

Στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών μετάγεται  τώρα (12/05-11.10) ο δράστης. Άμεση η κινητοποίηση του πληρώματος Αμπελοκήπων που είχε διαταχθεί μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο, ακινητοποίησε και συνέλαβε τον ένοπλο.

Παπαγεωργίου_ενοπλος

Ο άνδρας συγγενής της οικογένειας (εξάδελφος της μητέρας) του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος αγνοείται (00/08 2012) ενω οι δραστες της αρπαγής και δολοφονίας του έχουν καταδικαστεί και βρίσκονταν έγκλειστοι στη φυλακή, βρισκόταν μπροστά στις κάμερες και παραχωρούσε δηλώσεις διαμαρτυρόμενος για τη νέα αναβολή της εκδίκασης της ποινικής υπόθεσης.

Με όπλο που κατείχε πυροβολησε στον αέρα τρεις φόρες, ενώ παραχωρούσε τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Η μητερα του Μάριου Παπαγεωργίου κλαίγοντας τον αγκάλιασε, ενώ προς στιγμήν επικράτησε αμηχανία. Ο ένοπλος άνδρας απομακρύνθηκε πεζός με τους Αστυνομικούς να λαμβάνουν ενημέρωση για τους πυροβολισμούς και να προβαίνουν στη σύλληψη του άνδρα, ο οπιος με αλλο άτομο αποχωρούσε από το Εφετείο.

Κατά τους πυροβολισμούς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Ο Μάριος Παπαγεωργίου, 26, απάγεται στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2012. Είχε αναχωρησει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο.

Εκ των υστέρων προκύψει οτι ο 26άχρονος συνάντησε τον 72άχρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο οργανωτής της απαγωγής του, φίλος της οικογένειας. Ο 72άχρονος μέσω τρίτου προσώπου ζήτησε ως λύτρα #€620.000, απειλώντας τη ζωή του, με την επικοινωνία με την μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου  να συνεχίζεται μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012.

Η Αστυνομία εντοπίζει και συλλαμβάνει (16/10 2012) τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για την απαγωγή, απόπειρα ληστείας σε βάρος της μητέρας του 26άχρονου -τότε- Μάριου Παπαγεωργίου, οποία είχε συγκεντρώσει το ποσό για τα λύτρα. Λίγους μήνες αργότερα συλλαμβάνεται και η σύζυγος του 72άχρονου για συμμετοχή στην απαγωγή. Οι έρευνες της Αστυνομίας σε σημεία στα οποίαπιθανολογείται ότι έχει ενταφιαστεί το πτώμα του 26χρονου ερευνήθηκαν χωρίς να έχει εντοπισθεί.

Ο “εμπνευστής” της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου με εντολή του οποίου εξαφανισαν συνεργοί του το πτώμα, καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε επίσης 18 έτη κάθειρξη στη σύζυγο του 76άχρονου Βούλα Σιούταλου, για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Σε έξι έτη ποινή κάθειρξης με αναστολή, καταδικάστηκε ο Αναστάσιος Μπασαντής, ο οποίος αποδείχθηκε ότι πραγματοποιούσε τα απειλητικά τηλέφωνηματα στη μητέρα του Μάριου, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.

Στον Αριστείδη Κορέντιο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 μετά απο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Μιχαλεάκου.