Πάντειο: Δύο προσαγωγές και μια σύλληψη για την επίθεση στον Πανεπιστημιακό Άγγελο Συρίγο

Προσαγωγη δυο ατομων και τη σύλληψη ενός, με αναγνώριση από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο, για τη σε βαρος του επίθεση από άτομα του “χωρου” ύστερα από παρατήρηση που τους έκανε για γκράφιτι στους τοίχους του Πανεπιστημίου.

Συνεχίζουνται οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των δραστών της επίθεσης σε βάρος του καθηγητή Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Άγγελου Συρίγου, ο οποίος και νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας, ενώ έχει υποβληθεί σε συρραφή των τραυμάτων του.
Ο καθηγητής του Παντείου έκανε παρατήρηση στους νεαρούς και δέχθηκε δύο μπουκάλια σπρέι στο κεφάλι από έναν από τους νεαρούς τραυματίζοντάς τον.

Ν.Δ

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΣΥΡΙΖΑ 

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», αναφέρει ανακοινωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.