Γογγάκης ΑΕΒΕ: «Ανακάλυψαν» πρόβλημα στην παρτίδα, όταν η εταιρεία ΔΕΝ δέχθηκε να τους δώσει το σύνηθες «δωράκι», που ζητούσαν επιμόνως”

Η εταιρεία κατεψυγμένων ψαριών, καταγγέλλει εμπρόθετη ενέργεια προτροπής σε “δωροδοκία”, από ελεγκτές Υπηρεσίας, λίγες ημέρες… πριν την Καθαρά Δευτέρα όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει:

Κέρκυρα 15/02/2017
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ» ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

Η εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ καταγγέλλει δημόσια τους ανεύθυνους «υπεύθυνους» που για ακόμα μία φορά έρχονται μία εβδομάδα (!) πριν την Καθαρή Δευτέρα να εκβιάσουν ουσιαστικά την εταιρεία.
Σε μία καθόλα νόμιμη εμπορική εισαγωγή κατεψυγμένου ψαριού από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφού τα ψάρια ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ από τους εκεί ιατρούς και πήραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, επωλήθησαν στην Ελληνική αγορά. Σε «δείγμα» που πάρθηκε 9 Ιουλίου του 2016, ανακοίνωσαν μετά βαΐων και κλάδων, 7 μήνες (!) μετά ότι «ανακάλυψαν» πρόβλημα στην παρτίδα!
Το «ανακάλυψαν» σε «δείγμα» που ΔΕΝ έφυγε σφραγισμένο από το κατάστημα μας!!!
Το «ανακάλυψαν» 7 μήνες μετά, όταν η εξέταση του οποιουδήποτε δείγματος διαρκεί μόλις 1 ημέρα!!!
Το «ανακάλυψαν» όταν η εταιρεία ΔΕΝ δέχθηκε να τους δώσει το σύνηθες για αυτούς «δωράκι», που ζητούσαν επιμόνως σε πολλαπλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!!!
Το «ανακάλυψαν» απειλώντας ότι είναι πολύ εύκολο για αυτούς να ΑΛΛΑΞΟΥΝ το «δείγμα» με κάποιο άλλο!
Αυτοί οι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» νοιάστηκαν για το δημόσιο καλό 7 μήνες μετά!!!
Αξιότιμοι «υπεύθυνοι» σας δηλώνουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να σας δώσουμε το σύνηθες για εσάς «δωράκι», όπως και ΠΟΤΕ ΔΕΝ το έχουμε κάνει!!!
Αυτά να τα κάνετε ΕΚΕΙ που εσείς ξέρετε και σας περνούν… Ξέρετε εσείς…
ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για την ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου από την αγορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Βαρέα Μέταλλα  (έτους 2016). Οπως σημειώνεται έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος του κατεψυγμένου ιχθυηρού με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017, που διακινείται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (2ο χλμ εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, Κέρκυρα).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατo επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

“Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των σχετικών ποσοτήτων που αντιστοιχούν στις παρτίδες 1416/00364Α, 1416/00364Β, 1416/00364Γ, 1416/00364Δ 1416/00364Ε και 1416/00364Z και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν”.

Πρόκειται για την ιδια εταιρεία, στις εγκαταστάσεις της στου Ρέντη, τις ημέρες της Καθαράς Δευτέρας (12/04 2016) με ανακοίνωση από την Περιφέρεια, είχαν δεσμευτεί ποσότητες κατεψυγμένου φιλέτου κροκόδειλου και πηθωνα, ενώ με ανακοίνωση την επόμενη ημέρα (13/04 2016) η ποσότητα αποδεσμεύτηκε και αποδόθηκε στην εισαγωγική εταιρεία και όπως νόμιμα επιτρέπεται, διατέθηκε στην ελληνική αγορά.