“ΠΑΝΘΗΡΕΣ” επίταξαν ασθενοφόρο για τραυματία τροχαίου και μπήκαν προπομπός για το Νοσοκομείο

Προχώρησαν σε επίταξη ιδιωτικου ασθενοφόρου για μεταφορά τραυματία τροχαίου στο Νοσοκομείο ενώ ήταν σε διάθεση στατικής στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι “Πάνθηρες” της ΟΑΜΑ, εκτελούσαν υπηρεσία (14/11-10.40) ως στατική στο Μεταξουργέιο, όταν έγιναν αυτόπτες μάρτυρες σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η 65άχρονη οδηγός ΙΧΕ, με κίνηση στον κυκλικό κόμβο της πλατείας Καραϊσκάκη, υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, και παρέσυρε διερχόμενο δικυκλιστή, με τη ΜΟΤΑ να εκτινάσσεται σε μεγάλη απόσταση, και τον αναβάτη να τραυματίζεται σοβαρά. Το μικρού κυβισμού όχημα, στη συνέχεια, ανέβηκε το διάζωμα της πλατείας και προεκρουσε σε κολώνα φωτισμου όπου και ακινητοποιήθηκε, με την οδηγό να εγκλωβίζεται στο όχημά της.

Οι Αστυνομικοί της ΟΑΜΑ, άμεσα ανταποκρίθηκαν και προσέγγιασαν το σημείο του τροχαίου ατυχήματος, ενημερώνοντας παράλληλα το Κέντρο Μετρων Ταξης και την Αμεση Δράση. Με τη 65άχρονη γυναίκα, λιπόθυμη στη θέση οδηγού, οι “Πάνθηρες” διέκριναν στην κίνηση διερχόμενο από την πλατεία Καραϊσκάκη ιδιωτικό ασθενοφόρο, και προχώρησαν στην επίταξή του. Με τη συνδρομή των Αστυνομικών, οι διασώστες απεγκλώβισαν την οδηγό βαρύτατα τραυματισμενη και ανάισθητη, την επιβίβασαν στο ασθενοφόρο, ενω ως προπομπός -λόγων της κίνησης και των Κυκλοφοριακών Μέτρων που είχε λάβει η Τροχαία λόγω προγραμματισμένης πορείας ανατιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης (14/11-12.00)- οδήγησαν το ασφθενοφόρο μέχρι τη Λ.Αλεξάνδρας όπου συνοδεία της ΔΙΑΣ έφτασε στο Νοσοκομείο.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου, διενεργεί η Τροχαία Αθηνών.