Πολυτεχνείο.. Hot Spot- Λαθρομετανάστες από την εκκένωση κατάληψης, εισέβαλλαν στο ΕΜΠ

Το Πολυτεχνείο έγινε… Ηot Spot, πριν τεθούν σε εφαρμογή τα Μέτρα Ταξης της ΕΛΑΣ για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη !

Τα ξημερώματα (14/11) οργανωμένη ομάδα λαρθομεταναστών οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από την Αστυνομία μετά την εκκένωση της κατάληψης «Clandestina» στην οδό Μπουμπουλίνας 42, εισέβαλαν στο ΕΜΠ και προχώρησαν σε κατάληψη!

Οι Αστυνομικοί μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, προχώρησαν στην ταυτοποίηση και την εξακρίβωση στοιχείων των λαθρομεταναστων και για όσους δεν απασχολούσαν σε ποινικά αδικήματα με τέσσερα λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, σε Δομές της Αττικής και της επικράτειας. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι καταληψίες σε ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουν σε διαδικτυακό ιστότοπο ελέυθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αρνήθηκαν να μεταφερθούν μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας και επέλεξαν να επιστρέψουν στην Αθήνα: «Εδώ στην Αθήνα έχουμε μια ζωή, ξέρουμε κόσμο, έχουμε περισσότερες δυνατότητες. Δε θέλουμε να μας ταΐσουν το σκ**οφαγητό τους, δε το χρειαζόμαστε. Ο μόνος τρόπος να αποφασίσουμε για τις ζωές μας είναι να είμαστε εδώ στην Αθήνα», αναφέρουν στο ίδιο κείμενο, ζητούν «φαγητό, ρούχα και κουβέρτες» και στήριξη από τον κόσμο, «γιατί δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί – ειδικά αν οι μπάτσοι έρθουν να μας πιάσουν, δε ξέρουμε τι θα μας κάνουν»!
Το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας λειτούργησε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ως Κέντρο Πολιτισμού, καθώς ιδιοκτησιακά ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στη συνέχεια, αντιεξουσιαστες προχώρησαν σε κατάληψη και λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενο κατάλυμα για εγκατάσταση λαθρομεταναστών. Τον περασμένο Απρίλιο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκκενώσει τους χώρους, ωστόσο, έγινε επανακατάληψη ως τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/11), που εκκενώθηκε εκ νέου και οι 138 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Αργά το μεσημέρι ωστόσο, ύστερα από παρέμβαση του Διεθνους Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, έγιναν επαφές ώστε να βρεθούν καταλύματα για την φιλοξενία των μεταναστών ώστε να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας.