Μοναστηράκι: Αστυνομικός πήρε το μικρόφωνο μουσικού του δρόμου και .. έκλεψε τις εντυπώσεις

Ο ένστολος Αστυνομικός, σε περιπολία, σταμάτησε δίπλα στο μουσικό του δρόμου και τραγούδησε δίπλα του.

Tο διαχρονικό “Stand by me” που τραγούδησε το 1961, ο αμερικανός τραγουδοποιος Ben E. King σε στίχους δικόυς του και των Jerry Leiber και Mike Stoller, έχει περισσοτερες από 400 εκτελλέσει από καλλιτέχνες. Στην πλατεία Μοναστηρακίου, πριν τρία βράδυα (12/11), προστέθηκε μια ακόμα, υπό την ιδιαίτερη χροία φωνής, Αστυνομικού ο οποίος αν και σε διατεταγμένη Υπηρεσία, έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε.

 

Όπως διακρίνεται, ο ένστολος με υπηρεσιακη διάθεση στις πεζές του κέντρου, στάθηκε δίπλα σε μουσικό του δρόμου ο οποίος είχε ανοιξει τη θήκη της κιθάρας του έξω από το ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι, και τραγούδησε. Ο Αστυνομικός με το  “Stand by me” έκλεψε τις εντυπώσεις και τον κέρδισε τον ενθουσιασμό όσων είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν να τραγουδάει. Μόλις ο νεαρός ένστολος, ολοκλήρωσε την “performance” του, υπό το χειροκρότημα των διερχόμενων που κοντοστάθηκαν για να τον ακούσουν, με την ικανοποίηση αποτυπωμενη στο πρόσωπό του, αποχώρησε μέσα στο πλήθος, για να συνεχίσει το έργο του.

Πρόκειται για τον 31άχρονο Ειδικό Φρουρό Μάριο Δαρβίρα, ο οποίος  έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική, γράφει τους στίχους των τραγουδιών που τραγουδάει, διατηρεί κανάλι στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ασχολείται και με τα μαχητικά αθλήματα. Το βιντεοληπτικο υλικό κατέγραψε διερχόμενος από την πλατεία Μοναστηρακίου, το δημοπιοποίησε στο διαδίκτυο, και έγινε κυριολεκτικά … viral ενώ ξεπέρασε τις 300.000 θεάσεις από τους χρήστες!

Αν και το πλαίσιο σε ότι αφορά το προσωπικό εν ώρα υπηρεσίας, από τον κανονισμό του Σώματος, αναφορικά με τη συμπεριφορικότητα και τη λειτουργία των ενστόλων είναι πολύ αυστηρό,  η επιλογή του να πιάσει το μικρόφωνο, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην ΕΛΑΣ που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική για επιχειρησιακές πρακτικές και επιλογές των στελεχών της, στο πρόσφατο διάστημα, ώστε να αποφύγει την Πειθαρχική παραπομπή.