Παντειο: Δύο τραυματίες φοιτητές από επίθεση αντιεξουσιαστών στο αμφιθέατρο

Ενημερώθηκε η Αστυνομία, με τα πληρώματα να μεταβαίνουν για.. διακριτική επιτήρηση ενώ ήταν σε εξέλικη Γενική Συνέλευση Φοιτητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών, άτομα του αντιεξουσιαστικόυ χώρου με συνθηματα, εισέβαλαν στο αμφιθέατρο ενώ ήταν σε εξέλιξη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών με θέμα το ενδεχόμενο κατάληψης, και επιτέθηκαν σε φοιτητή, ενώ απείλησαν μία ακόμη φοιτήτρια της ΔΑΠ, την οποία και μπουγέλωσαν, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από το βήμα . Συμφοιτητές της οι οποίοι κινήθηκαν να προστατέψουν τη φοιτήτηρια, προπηλακίστηκαν από τους αντιεξουσιαστές και εξελίχθηκαν σκηνές πεζής καταδίωξης μέσα στο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα.

Ειχαν προηγηθεί ανάλογα βίαια επεισόδια στη Γενική Συνέλευση Φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, με τους αντιεξουσιαστές να εισβάλλουν και να διακόπτουν τη διαδιακασία, προληλακίζοντας τους φοιτητές.

Οπως περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα», φοιτητής του Ιδρύματος, «Λίγο πριν τη στιγμή της επίθεσης στεκόμουν ακριβώς δίπλα στο παιδί το οποίο υπέστη την επίθεση. Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει μια μεγάλη άτοπη διαφωνία δύο παρατάξεων για ευρύτερα ζητήματα όπως η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής λέει να σταματήσουν και να σηκωθεί η επόμενη παράταξη που τύχε να είναι η ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φάνηκαν) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουν να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι. Αυτό γρήγορα αλλάζει κατεύθυνση έτσι ώστε να γλιτώσει και περνάνε πάλι από μπροστά μου. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε, αλλά μας σπρώχνουν και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει». Ο φοιτητής υποστήριξε ότι δύο αντιεξουσιαστές, χωρίς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απείλησαν τον ίδιο με βιαιοπραγία σε βάρος του.

«Η ΔΑΠ έστειλε στο βήμα την αντιπρόσωπο της και κάποιοι την μπουγέλωσαν. Πήγε να φύγει με ομοϊδεάτες της και αυτή και οι ομοϊδεάτες της και κάποιοι με κράνη τους κυνήγησαν. Μάλιστα, κάποιον από αυτούς, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλοτσάνε. Γύρω στα 500 άτομα αυτομάτως πανικοβλήθηκαν και εκκένωσαν το αμφιθέατρο μέσα σε λίγα λεπτά. Το παιδί αυτό τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο», ανέφερε φοιτήτρια της Σχολής.

Η συνέλευση συνεχίστηκε μετά από ώρα και με απουσία πολλών φοιτητών.