ΑΣΟΕΕ και Πάντειο: Καταγγελία για ξυλοδαρμό δύο φοιτητών από αντιεξουσιαστές- Εισέβαλλαν στη Συνέλευση Φοιτητών (video)

Καταγγελία για επίθεση υπέβαλλαν δύο φοιτητές σε βάρος τους, από οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών. Ειχε προηγηθειί εισβολή αντιεξουσιαστών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΣΟΕΕ.

Οργανωμένη κίνηση και βίαιες επιθέσεις σε βάρός του καταγγέλουν φοιτητές της Πάντειο. Το απόγευμα (20/11-18.20) δύο φοιτητές κατήγγειλαν ξυλοδαρμό σε βάρος τους με δράστες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία τους τραυμάτισαν με ξύλινα κοντάρια που κατείχαν. Στα Πανεπιστήμια διεξάγονται Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητών, με θέματα που έχουνπροκύψει αναφορικά με τα Ιδρύματα.

Προγήθηκε έντονο επεισόδιο με ξυλοδαρμό, στη Γενική Συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΟΕ (19/11) μέσα στο αμφιθέατρο Α΄ του Οικονομικού Πανεπιστημίου, – όπως αναφέρουν τα “Φοιτητικά Νέα” –  όταν οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον χώρο. Φοιτητής ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την “παρέμβαση”, δέχθηκε βίαιη επίθεση.

 

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των επεισοδίων με αφορμή την διάρρηξη και επανακατάληψη των δύο γραφείων στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (19/11) που είχαν καταλλάβει αντιεξουσιαστές, ύστερα από την επιχείρηση εκκένωσης του χώρου και κατάσχεσης των “υλικών” που είχαν αποθηκευμένα – αντιασφυξιογόνες μάσκες, ευλεκτα υλικά, μπουκάλια γυάλινα, κοντάρια και εργαλεία μεταξύ άλλων από την ΕΛΑΣ. Ακολούθησαν τα επεισόδια με την απόπειρα επανακατάληψης του χώρου από “αλληλέγγυους” σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική πόρτα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με τους καταληψίες ύστερα από συνενονήσεις με την ΕΛΑΣ, τελικά να αποχωρούν συντεταγμένα σε μπλοκ.