Παλλήνη: Είχε παραιτηθεί από την ΕΛΑΣ και ως ιδιώτης παρείχε υπηρεσίες Ασφαλείας σε Όμιλο ο 57άχρονος Αστυνομικος

Παραιτήθηκε από τις Τάξεις της ΕΛ.ΑΣ και ως ιδιώτης παρείχε υπηρεσίες Ασφάλειας σε Ομίλους και Εφοπλιστές.

Διετέλεσε Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης και υποδιοικητής της ΕΚΑΜ την περίοδο 1995-1996. Αντιθέτως, ενω στη συνέχεια του αποδόθηκε Αριστείο Ανδραγαθίας. Παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και ως ιδιώτης παρείχε υπηρεσίες Ασφάλειας.

Ο Σπύρος Παπαχρήστος, είναι ο συνταξιούχος Αστυνομικός, θύμα της εγκληματικής εξέδρας σε βάρος του, στην Παλλήνη (01/05-02.00), από αταυτοποίητους δράστες οι οποίοι διαφεύγουν, μετά την φονική επίθεση σε βάρος του.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι δράστες σε ενέδρα θανάτου σε βάρος του πρώην Αστυνομικού, περίμεναν στο πάρκινγκ της ταβέρνας «Κρητικός», στην Παλλήνη. Μόλις βγήκε από το χώρο εστίασης, όπου έτρωγε με φίλους του δέχθηκε τουλάχιστον πέντε φορές πυρά από πιστόλι.

Είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών, την ΕΚΑΜ, και ήταν πατέρας δύο παιδιών (κόρη γιος)

Εν ενεργεία στον 57άχρονο, ειχε ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε κακούργημα, καθως ειχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς Αστυνομικών, ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων,  κι ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του η κατηγορία, λίγο πριν δηλώσει παραίτηση από την ΕΛ.ΑΣ στο βαθμό του Α/Β τιμήθηκε με αριστείο ανδραγαθίας.
Έκτοτε, ως ιδιώτης ειχε αναλάβει την Ασφάλεια επιχειρηματικού Ομίλου.

Η αναγγελία της φονικής επίθεσης σε βάρος του έχει προκαλέσει αρνητικό αιφνιδιασμό σε συναδέλφους του- σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, “ήταν ένας καλός άνθρωπος και βοηθούσε όλο τον κόσμο. Οποιος ειχε ανάγκη σε αυτόν απευθύνονταν και έτρεχε να βοηθήσει” επισημαίνουν άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά. Ο 57άχρονος ήταν κουμπάρος του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, καθως ειχε βαπτίσει το γιο του.

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εχειβαναλβαει τη διερεύνηση προς εξιχνίαση της υπόθεσης .