ΕΑΥ Θήβας: “Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν υπέβαλαν μηνυση- Συνεληφθη ένας εκ των προσαχθέντων για εκρεμές ένταλμα”

Αναφορικά με δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης, σχετικά με φθορές που προκάλεσαν λαθριμεταναστες από το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Θήβας σε αυτοκίνητα παρκαρισμένα και προς αποκατάσταση της αλήθειας.

“Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα και σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις οι δράστες προσαγάγονται από Αστυνομικούς στο οικείο Α.Τ.Θηβών, όπου ΟΥΔΕΠΟΤΕ παθόν, ιδιοκτήτης οχήματος έχει υποβάλλει έγκληση κατά των δραστών, με συνέπεια αυτοί να αφήνονται ελεύθεροι.

Για το συμβάν που έλαβε χώρα ξημερώματα Σαββάτου (28/04) δύο (2) Αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους τέσσερις λαθρομετανάστες οι οποίοι εβρίσκοντο υπό την επήρεια αλκοόλ στο οικείο Α.Τ.Θηβών όπου και διενεργήθηκε ο αστυνομικός έλεγχος.

Οι τρεις από τους δράστες αποχώρησαν καθώς ο ιδιοκτήτης του οχήματος το οποίο υπέστη φθορές δεν υπέβαλλε έγκληση και δεν διεπιστώθη να εκκρεμεί οτιδήποτε σε βάρος τους. Ο τέταρτος συνελήφθη, καθώς όπως διεπιστώθη από τον γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του 2ου Ανακριτή Αθηνών για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ.
Η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας συγχαίρει τους συναδέλφους για τον επαγγελματισμό τους, την αμεσότητα των ενεργειών τους και τη σύλληψη των δραστών. Απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι οι Αστυνομικοί της Δ.Α.Βοιωτίας, υπό αντίξοες συνθήκες και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό (30%) αγωνίζονται για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας και την πάταξη του εγκλήματος. Ζητούμε από τις τοπικές αρχές (Δήμος Θηβαίων κτλ) να σταθούν αρωγοί στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας, προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α.Βοιωτίας ώστε να ενισχύσουν τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων μας προς εξάλειψη της παραβατικότητας στο Νομό” επισημαίνει σε σχετική ενημέρωση η ΕΑΥ Θήβας.