“Πάλι δουλεύαμε και πότε θα πληρωθούμε δεν γνωρίζουμε”

Έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας από ενστολους καθώς χωρίς καμία ενημέρωση οι Αστυνομικοί πρόκειται να λάβουν στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου από καμιά έως πέντε νυχτερινά ανεξάρτητα με τις ώρες που έχουν εργαστεί.

“Από 0 έως 5 ώρες νυχτερινά για όλους αυτό το μήνα. Μην προστρέχουν κάποιοι να πουν ότι συμπλήρωσαν τις ώρες, καθώς πρόκειται και για άτομα που επέστρεψαν από 9μηνο. Πάλι χωρίς καμία ενημέρωση. Πάλι δουλεύαμε και πότε θα πληρωθούμε δεν γνωρίζουμε”. (*)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ

“Το να στέλνετε ένα σήμα το οποίο απλά ενημερώνει οτι θα πληρωθούν συγκεκριμένος αριθμός ωρών χωρίς περαιτέρω επεξήγηση ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ την πλήρη αδιαφορία προς το πρόσωπο μας απο τη ηγεσία.Δεν δουλεύουμε στο μαγαζί σας αυτό ξεχνάνε πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες”. (*1)

________

“Ήρθε και το Χριστουγεννιάτικο δώρο από την υπηρεσία!!!! ΠΕΝΤΕ ώρες νυχτερινά πλαφόν για το μισθο Δεκεμβρίου. Χωρις ενημέρωση από κανέναν, χωρίς να μας που το λόγο, χωρίς να μας πουν ποτέ θα καταβληθούν τα χρήματα από τις υπόλοιπες ώρες. Αραγε δεν γνωρίζουν ειδικά αυτό το μήνα τι υποχρεώσεις έχουμε προς το κράτος!!! Τα 50-60-70 ευρώ για κάποιους είναι σωτηρία”.

***

“..αν δεν είναι ενήμεροι στην ομοσπονδία ποιος θα μας ενημερώσει;.. εγώ που γυρναω τα νησιά με την διμοιρία ; Ή μισθοδοσία έκλεισε από της 12 του μηνός. Κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν και έχουν ονοματεπώνυμο. Αλλά όταν τα λέω είμαι ο αντιδραστικός. Οι άλλοι θέλουν την ενότητα εγώ όχι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα τον Μάρτιο ήδη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μου προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να μην δημιουργηθεί το θέμα μου είπε πως ήδη το τρέχει. Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν ή μου έλεγε ψέμματα και δεν ασχολήθηκε ή ασχολήθηκε πραγματικά και δεν είχε αποτέλεσμα”. (**)

_____

“Η τρίτη ή τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι που συμβαίνει αυτό. Υπουργοί περνάνε, κυβερνήσεις αλλάζουν κ οι αστυνομικοί την δυσκολότερη περίοδο του χρόνου (τέλη κυκλοφορίας, γιορτές) βλέπουν τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό τους να μειώνεται κ άλλο. Αναπολούμε οι παλαιότεροι το δώρο Χριστουγέννων κ τα Δ Ο Υ Λ Ε Μ Ε Ν Α (το τονίζω τα έχουμε δουλέψει) νυχτερινά κ προσπαθούμε να βρούμε λύσεις πως θα διαχειριστούμε καλύτερα την βεβαρημένο λόγω τον προαναφερθέντων οικογενειακό προυπολογισμό.
Υγ. η ειρωνία είναι ότι την “κρυάδα” την τρώμε αφού έχει περάσει η 17Ν κ έχουμε δώσει ψυχή κ σώμα για την προστασία της ζωής κ της περιουσίας του Έλληνα πολίτη”. (*2)

______

“5 ώρες νυχτερινής απασχόλησης αποζημιώνει η μισθοδοσία Δεκεμβρίου με τις ώρες αυτές να αφορούν τον μήνα Οκτώβριο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τέτοια εποχή το σύνολο των συναδέλφων που εργάζεται σε κυλιόμενες βάρδιες, έρχεται αντιμέτωπο με την αδιανόητη απόφαση της πολιτείας για πλαφόν της ετήσιας νυχτερινής απασχόλησης των 488 ωρών.
Με το (Ν. 4093/2012) και με μία ακόμη κοινή υπουργική απόφαση, τέθηκε μηνιαίως το πλαφόν των 48 ωρών γι’ αυτούς που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία και 16 ώρες γι’ αυτούς που εκτελούν καθήκοντα γραμματείας. Με την ίδια απόφαση είχε τελεστεί και η μείωση ωρομίσθιας νυχτερινής αποζημίωσης από 2,93 ευρώ την ώρα σε 2,60 ευρώ.
Το τραγικό είναι πως εάν υπολογιστούν οι 48 ώρες ανά μήνα με 10 μήνες σε περιβάλλον κυλιόμενων αλλαγών συνήθως βγάζουν 6 με 7 βραδινά, αυτό συνεπάγει πως για 2 μήνες τουλάχιστον κάθε έτους ο Έλληνας αστυνομικός είτε δεν θα πρέπει να εργάζεται σε νυχτερινή βάρδια, είτε θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει δίχως αποζημίωση όπως και σήμερα.
Είναι κρίμα που ένας τέτοιος παραλογισμός συνεχίζεται ακόμη, την ίδια στιγμή που οι κυλιόμενες βάρδιες σχεδόν παντού στην επικράτεια παραμένουν αμετάβλητες με αυξημένη ζήτηση και αιτήματα για περισσότερη ασφάλεια κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσο από απλούς πολίτες όσο και επωνύμων που βλέπουν τις διαρρήξεις και την μικροεγκληματικότητα να διογκώνετε με αυξητικούς ρυθμούς.
Η εξεύρεση λύσης από την πλευρά της πολιτείας, που δημιούργησε το πρόβλημα, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών μας φορέων είναι επιτακτική και αναγκαία.
Εκπτώσεις να κάνουν στα βουλευτικά τους προνόμια!” (*3)

____________

* Φωτογραφία του Αριστείδη Κοκονα, της “Ενωμένη Θεσσαλονίκη”.

*1. Αλέξανδρος Καλευλας, “Ενωμένη Θεσσαλονίκη”

**ΜΑΧΙΜΟΙ

*2. Νίκος Μπαλούρδος, Συνοριακός – Αρχιφύλακας, μέλος ΠΟΣΥΦΥ

*3. Γ.Μ σχόλιο Αστυνομικού