Ν.Φιλαδέλφεια: Απόδραση κρατούμενης .. με βραχιολάκι

Το “πρακτικά αδύνατο” όπως το παρουσίαζε η ανάδοχος εταιρεία έγινε.. απόδραση. Επαναπροσδιορισμό των διατάξεων κράτησης σε κατ οίκον περιορισμό κατηγορουμένων πρόκειται να φέρει η πρώτη απόδραση κρατούμενης με βραχιολάκι.

Καταζητούμενη έχει  κριθεί  (19/11) 43άχρονη στην οποια είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος του κατ’ οίκον εγκλεισμού, και της είχε τοποθετηθεί  το ειδικό βραχιολάκι, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης και επιβαρυνόταν επιπλέον με αδικήματα του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (υπόθεση Energa) λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η καταζητούμενη παραβίασε τον ιμάντα που συγκρατεί τον πομπό και απέδρασε.

Το σήμα που εξεπεμψε ο πομπός για απουσία από το σπίτι της στην Ομόνοια (19/11- 18.58), προκάλεσε κινητοποίηση με τους Αστυνομικούς να την αναζητούν χωρίς να εντοπίζεται. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα  (19.09) ο πομπός εξέπεμψε το τελευταίο σήμα από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν το βραχιολάκι κομμένο ενώ η “κρατούμενη” .. είχε αποδράσει. Το σύστημα γεωεντοπισμού είχε “ιδιαίτερης” υποστήριξης για να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα .