Παγκράτι: Επίθεση στο βιβλιοπωλείο που επέλεξε για αγορές ο Πρωθυπουργός με την κόρη του

Η επίθεση στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο του Παγκρατίου, έγινε στόχος επίθεσης αγνώστων καθώς “ενοχλήθηκαν” από την παρουσία του Πρωθυπουργού και της κόρης του, για αγορά βιβλίων

 Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την κόρη του Δάφνη, βρέθηκαν στην ουρά του βιβλιοπωλείου «Πλειάδες» στο Παγκράτι, για να αγοράσουν βιβλία . Η επιλογή του Πρωθυπουργού να επισκεφθεί ένα ανεξάρτητο συνοικιακό βιβλιοπωλείο είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς  δεν ανήκει στην ιδιοκτησία μιας μεγάλης αλυσίδας λιανεμπορίου, αλλά ο Άλκης και η Αλεξάνδρα έχουν μια πολύ συνειδητή ενεργή παρουσία στο χώρο του βιβλίου.

Τα βιβλιοπωλεία είναι από τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που λειτουργούν για τους βιβλιόφιλους με φυσική παρουσία και τα υποχρεωτικά υγειονομικά μέτρα ατομικής προστασίας. Ωστόσο άγνωστοι μια εβδομάδα μετά, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες»  στο Παγκράτι. Αν και δεν έχει εκδοθεί σχετική ανάληψη ευθύνης, είναι προφανές το κίνητρο των δραστών της αδιανόητης  επίθεσης σε ένα χώρο πολιτισμού και διακίνησης ιδεών, με την ενέργειά τους, μόνο ως απαράδεκτη και καταδικαστέα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.