ΕΚΠΑ Ζωγράφου: Από τους 8συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στις εστίες, μόλις 1 έφερε ιδιότητα φοιτητή !

Σε 8συλλήψεις προχώρησαν οι Αστυνομικοί κατά την πρωινή επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου, με μόλις έναν να φέρει τη φοιτητική ιδιότητα

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση (30/12-06.30) προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, στους χώρους της Α΄ Φοιτητικής Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί της Ούλωφ Πάλμε στου Ζωγράφου, με ευρήματα και συλλήψεις, ενώ εκκενώθηκαν οι 27χώροι στους έξι ορόφους του κτηρίου, που τελούσαν υπό κατάληψη

Όπως αναφέρεται σε επίσημη αστυνομική ανακοίνωση, από τους 27 χώρους οι οποίοι εκκενώθηκαν παρουσία εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποιήθηκαν 8 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις εκ των οποίων δύο για κατοχή ναρκωτικών. Πρόκειται για πέντε άνδρες και μια αλλοδαπή, ενώ σημειώνεται ότι όλοι αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους μόλις ένας έχει τη φοιτητική ιδιότητα ενώ έξι δε δικαιολογούσαν την παρουσία τους στους χώρους και δυο συνελήφθησαν για ναρκωτικά. Μεταξύ των συλληφθέντων, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συμμετείχαν στις καταλήψεις στο Πολυτεχνείο και στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης, τις παραμονές της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών, κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, αντιασφυξιογόνος μάσκα, και πέντε ξύλινα καδρόνια, ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα σε στοιχεία ατόμου που δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων .
Επίσης στην κατοχή των δύο ανδρών οι οποίοι συνελήφθησαν, προέκυψε ότι δεν είναι φοιτητές, και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Ενώ σε άλλο χώρο κατασχέθηκαν “ορφνά” 10 γραμμάρια κάνναβης.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια εργαστηριακές- συγκριτικές εξετάσεις. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι 8 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.