Π.Φαληρο: Και οι άλλοι δυο κακοποιοί “κατέφευγαν” σε .. ντουλάπες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας για να αποφεύγουν τη σύλληψη

Κατά την επίσημη εκδοχή της ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί ποινικοί, συνελήφθησαν σε μπαλκόνια διαμερισμάτων της πολυκατοικίας στο Φάληρο κατά την απόπειρα διαφυγής τους. Ωστόσο διαφορετικά περιγραφούν τα γεγονότα αυτόπτες μάρτυρες.

Από μεγάλες “περιπέτειες” γλίτωσε η ΕΛΑΣ, στην αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης επικίνδυνων αλλοδαπών κακοποιών όπως προκύπτει από μαρτυρίες όσων βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλους ληστές.

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ προσδιορίζει χωροταξικά τις δύο συλλήψεις σε μπαλκόνια ορόφων στην πολυκατοικία της οδού Μουσών στο Παλαιό Φάληρο. Ωστόσο η μαρτυρία Αλβανού εργάτη και της Μολδαβης οικιακής βοηθού σε άλλο διαμέρισμα του 7ου ορόφου αποκαλύπτει πόσο “τυχεροί ” στάθηκαν όλοι σε αυτή την αποτυχημένη ληστεία, απο τους πολιτες μεχρι τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση Αστυνομικούς καθως και οσοι ειχαν την ευθύνη της επιχείρησης.

Όπως καταθέτουν ο Αλβανός εργάτης, και η Μολβαδη οικιακή βοηθός, ήταν στο διαμέρισμα του 7ου οροφου ενω ηταν σε εξέλιξη η αναζήτηση των επικίνδυνων κακοποιών. Ο Αλβανός στο μπαλκόνι με ανοιχτή την πόρτα εκτελούσε εργασίες, ενώ στο εσωτερικό του διαμέρισματος η Μολδαβη οικιακή βοηθός και ο μεγαλόσωμος σκύλος της οικογένειας. Οι δύο κακοποιοί έχουν περασει απο το μπαλκόνι του διαμερίσματος της 64άχρονης στο γειτονικό παραμένουμε κρυμμένοι στις ντουλαπες- αποθήκη και μόλις βεβαιώνονται ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτοί, έχουν καταρριχηθεί στον κάτω όροφο  και περνούν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι ώστε να βρούμε έξοδο διαφυγής. Στη θέα της ανοιχτής μπαλκονόπορτας περνούν στο διαμέρισμα όταν βρίσκονται μπροστά στο σκυλο να τους αναγνωρίζεις απειλή, ενω στο ψωρο βρίσκεται ο Αλβανος και η Μολδαβή. Με το πρόσχημα ότι ειναι Αστυνομικοι και αναζητούν τους κακοποιούς, επιχειρούν να “δραπετεύσουν”.

Όπως αναφέρει η Μολδαβή οικιακή βοηθός, δίνει στον έναν αλλοδαπό κόκκαλο εκπαίδευσης σκύλου και τον ενημερώνει πώς θα έπρεπε να του συμπεριφερθεί ώστε να μην αναγνωρίζεται ως.. “απειλή”. Ειναι η στιγμή που οι Αστυνομικοί κατεβαίνουν απο τη σκάλα και βρίσκονται μπροστά στους επικίνδυνους ποινικούς. Ο ένας επιχειρεί να διαφύγει από σκάλα όποτε και συλλαμβάνεται ενω ο συνεργός του, “πηδαει” μέσα στη… μπανιερα και επίσης τίθενται υπο κράτηση.

Νωρίτερα οι τέσσερις δράστες έχουν διαφύγει μετά τη ληστεία (03/04) από το διαμέρισμα της 64άχρονης στον 8ο όροφο. Αστυνομικοί οι οποίοι εχουν ενημερωθεί, αναπτύσσονται στην περίμετρο της πολυκατοικίας καθώς μαρτυρία ενοίκου προσδιορίζει τους κακοποιους στο εσωτερικό του κτηρίου-όπως καταγραφονται απο τις καμερες που εχει εγκατεστημενες απο κατασκευής το συγκεκριμένο ακίνητο-.

Η αρχική αναφορά στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης δηλώνει κατάσταση ομηρίας ενοικωνστο εσωτερικό της πολυκατοικίας και οι ειδικοί διαπραγματευτές καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση κρίσης λαμβάνοντας εντολή μεταβούν στο χώρο. Οι δράστες επιχειρούν με καθε τρόπο να διαφύγουν της σύλληψης ενω οι πρώτοι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας τους αναζητούν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας.

Ο τέταρτος της εγκληματικής ομάδας των αλλοδαπών ποινικών, κατάφερε να διαφύγει ενω παρέμεινε κρυμμένος για 14ώρες σε αποθήκη ντουλάπα του διαμερίσματος της 64άχρονης όταν ο γιος της λόγω έντονης δυσοσμίας- ειχε αφοδεύσει (λόγω φόβου)- άνοιξε την πόρτα και τον εντόπισε κατά πρόσωπο να τον απειλεί με όπλο. Ο αλλοδαπός ποινικός διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό (απο τις κάμερας ασφαλείας) να βγαίνει από την κρυψώνα του, κοιτάζει την θυροτηλεόραση για να βεβαιωθεί ότι δεν βρίσκεται κάποιος στην είσοδο της πολυκατοικίας, χειρονομεί στους ενοίκους, ξεκλειδώνει την πόρτα του διαμερίσματος και διαφευγει..

 Το συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, οπως σημειώνουν Αστυνομικές πηγες στο nantiaReport-, είχε ερευνηθεί από Αστυνομικούς διαφορετικών Αστυνομικών Υπηρεσιών  ενω είχαν ληφθεί και αποτυπώματα από τους ιχνιλάτες των Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ειχαν προηγηθεί Αστυνομικοί της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης-ΔΙ.ΑΣ. – Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι είχαν ανοίξει την ντουλάπα στην οποία, ενώ κάτω από ρούχα παρέμενε κρυμμένος ο ένοπλος δράστης. Κανείς ωστόσο από όσους είχαν την ευθύνη της επιχείρησης δεν είναι σε θέση να απαντήσουν –ουτε η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το “φιάσκο” της ντουλάπας– πώς και γιατί κανεις Αστυνομικός δεν εντόπισε τον ποινικό οση ώρα παρέμενε κρυμμένος στη ντουλάπα αποθήκη του διαμερίσματος. Οι Αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και τις προσαγωγές  υπόπτων για τη σύλληψη του καταζητούμενου δραπέτη χωρίς αποτέλεσμα.

 

Το φιάσκο ωστόσο είναι διπλό. Δεν είναι μόνο ο ληστής που κρύφτηκε στη ντουλάπα. Ο δράστης που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να διαφύγει ήταν σεσημασμένος και εμπλεκόταν μάλιστα σε σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Ολοι οι συλληφθέντες αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενοι το.. Νόμο Παρασκευόπουλου!

Για την αποτυχημένη Αστυνομική επιχείρηση έχει  διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τους λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία και την .. τύχη να λήξει χωρίς τις οποίες απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες και όσους Αστυνομικούς βρέθηκαν να συμμετέχουν στη  αναζήτηση των υπόπτων, με δεδομένο το βαρύ ποινικό  μητρώο των κακοποιών.