Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το φιάσκο με το ληστή της ..ντουλάπας

Το φιάσκο στη ανεύρεσης και σύλληψης ενός εκ των δραστών της ληστείας του Παλαιού Φαλήρου ακολούθησε.. η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ .

Δεκάδες Αστυνομικοί αναζητούσαν (03/04) τον τέταρτο εκ των  ληστών του Π.Φαληρου, ο οποίος για περισσότερες από 14 ώρες παρέμενε “κλεισμένος” στη ντουλάπα μέσα στο  διαμέρισμα της 64άχρονης η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ληστρικές τους προθεσεις.

Σε φωτογραφικό ντοκουμέντο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ έχει καταγραφεί ο καταζητούμενος δραπέτης ληστής
Σε φωτογραφικό ντοκουμέντο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ έχει καταγραφεί ο καταζητούμενος δραπέτης ληστής

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει :

«Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».

Η «επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα» ωστόσο σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν επεξηγεί πώς ένας καταζητούμενος ποινικός παραμένει κρυμμένος επί 14 ώρες σε μια ντουλάπα την οποία ερεύνησαν Αστυνομικοί μέσα στο διαμέρισμα που είχαν διαρρήξει νωρίτερα, χωρίς κανείς να εντοπίσει την παρουσία του στο χώρο.

Εν τω μεταξύ στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες συνεργοί του κακοποιού, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, που αφορούν τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Ενώ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο κακοποιών, της εγκληματικής ομάδας των αλλοδαπών ποινικών.