Ουκρανία: Στην Ελλάδα 1.032 πρόσφυγες, τις πέντε ημέρες του πολέμου

Σύσκεψη για τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την Ελλάδα και για θέματα ασφαλείας συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων

Υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε (28/02) σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η Διπλωματική Σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.

Στο πλαίσιό της, συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1032 Ουκρανοί πολίτες

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον Ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ενώ δήλωσε ότι οι Ελληνικές Αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.