Όταν το ρεπορταζ, γίνεται "φυσιολατρική" παρατήρηση.. που παγώνει! -ΦΩΤΟ | ΑΠΟΨΗ

Στα καιρικά φαινόμενα, οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών, μεταξύ άλλων οι Αστυνομικοί συντάκτες, μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα σημεία που εμφανίζουν δημοσιογραφικό “ενδιαφέρον”.. λόγω καιρού!

image

Παρακολουθώ τις μεταδόσεις των συνάδελφων, από τις περιοχές εντός και εκτός Αττικής, στις οποίες η μεταστροφή του καιρού έχει έντονες χιονοπτώσεις και πολύ.. πολύ χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες!
image
Άλλοι έχουν προσεγγίσει το θέμα .. “φυσιολατρικά” με .. “ποιητικές εκφορές λόγου”.. “Ω, το θαύμα της φύσης, στο λευκό χιόνι, η γαλήνη που προκαλεί όταν το μάτι σου χάνεται στο τοπίο” κλπ κλπ κλπ.
Άλλοι με “δημοσιογραφικά στερεότυπα” της “ντυμένης περιοχής στα λευκά”.. “η χιονόπτωση προκάλεσε τους τολμηρούς.. να φτιάξουν χιονάνθρωπο”.. κλπ κλπ κλπ.
image

Λίγοι προκάλεσαν το θεατή, με τη δημοσιογραφική καταγραφή του φυσικού φαινομένου- Φλεβάρης μήνας, έχει χιόνια- με την εικόνα να αποτυπώνεται στον τηλεοπτικό δέκτη, όπως καταγράφουν οι συνάδελφοι οπερατερ-οι οποίοι κάνουν όλη τη δουλειά, και πολύ σπάνια μνημονεύονται, λες και αν δεν υπήρχαν, η εικόνα θα “έβγαινε” μόνη της (μεγάλη συζήτηση και ακόμα μεγαλύτερη ιστορία η συνδρομή τους στο ρεπορτάζ)-.
Σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού- συγνώμη, μου διαφεύγει το μέσο- δηλώσεις κατοίκων σε περιοχή της Αττικής, οι οποίοι σε ερώτηση του ρεπόρτερ, διευκρίνιζαν το αυτονόητο.. “το χειμώνα, χιονίζει. Έχουμε μάθει, και κινούμαστε και με τα χιόνια”. Αυτό, ως διαπίστωση γαι το γεγονός.
image

Όλοι όσοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την πλευρά της τηλεοπτικής εικόνας, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε αυτή, την “άλλη πλευρά” για τις ανάγκες του ρεπορτάζ..
Όσο “φυσιολατρική παρατήρηση” και να κάνεις στο φαινόμενο, όσο και να απολαμβάνεις το χιόνι, όσο “τηλεοπτική εικόνα” και να προσφέρει το χιονισμένο τοπίο, κάνει πολύ πολύ πολύ κρύο.. ειδικά αν ο παρουσιαστής ως “θεατής” και απο την άνεση του στούντιο, “ρεμβάζει” το τοπίο με την αναμονή, να παγώνει τον ήδη “ξεπαγιασμένο” ρεπόρτερ!..
image

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες..

*Το φωτογραφικό υλικό από την πρωινή “περιήγηση” στα πλαίσια του ρεπορτάζ, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (11/02) από το συνάδελφο και φίλο, δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ, Γιώργο Σιδέρη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport