ΕΒΡΟΣ: "Άνοιγμα" στους προσφυγες, "φράχτη" στους λαθρομετανάστες, προτείνει ο Γ.Πανούσης.

Σε ελεγχόμενα «ανοίγματα» στα θύματα δουλεμπόρων και όχι των λαθρομεταναστών στον Εβρο προβλέπει η νέα πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Φράχτη με… τρύπες στον Εβρο, για την «αυστηρή» διέλευση προσφύγων και όχι λαθρομεταναστών, προτείνεται για το φράχτη του Έβρου,  σε συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με αυτό το συναρμοδιο της Μετανάστευσης.
Αν και αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης ήταν υπέρμαχος της παραμονής του φράχτη, κατόπιν διαβουλεύσεων με την Υφυπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου και συναρμόδιους παράγοντες αναθεωρεί. Ήδη μελέτες προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις διελεύσεις του φράχτη, από τις οποίες θα έχουν πρόσβαση πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες.
Τις αμεσως επόμενες ημέρες αναμένετα σε συσκέψεις να προσδιορισθούν τα κριτήρια διαχωρισμού ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους λαθρομετανάστες, ενω στις αποφασεις που θα ληφθούν θα  περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελέτης για εργασίες επισκευής του μήκους 300 μέτρων τμήματος του φράχτη το οποίο κατέρρευσε λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport